Монтажът зависи от модела, който сте избрали. Но най-често срещаните се поставят, следвайки следните стъпки:

  • Започнете, сваляйки облегалките за глава от всяка седалка. 
  • Сложете внимателно калъфите и ги свържете отдолу с помощта на предоставените в комплекта куки. 
  • Регулирайте ластиците за плътно прикрепване.

Не се тревожете, че поставянето им е трудно. Напротив – може да се справите и сами в рамките на няколко минути.

Лесно ли е поставянето?

Слагането на протектори на вашите автомобилни седалки за кола ще бъде като детска игра, ако следвате инструкциите за поставяне на модела, който сте си избрали. Ако спазвате дословно всичко, протекторите ще се приплъзнат с минимално усилие от ваша страна. 

Кои калъфи ще паснат на вашите седалки за кола?

На пазара могат да се намерят и авто аксесоари, които са универсални. Колкото и да прилягат на всеки тип облегалки, то е възможно да не паснат перфектно на вашите. Със сигурност не искате интериорът на вашия автомобил да бъде развален от калъфи с неправилен размер.

Предимства на калъфите

Страхотното на тези авто аксесоари е, че ще помогнат да запазите перфектното състояние на вашите седалки за кола по-дълго време. Те са идеален вариант, ако често ви се налага да почиствате автомобила си от петна от течности и храна. Или пък сте активен спортист и често сядате в колата си след тежка тренировка и се опасявате да не измърсите седалките си.

Калъфите за автомобилни седалки предотвратяват петна, разливи, прах, мръсотия и отломки да повредят платнените или кожени повърхности за сядане във вашия автомобил. В допълнение към защитата от бъркотията, предимствата от закупуването на калъфи за седалки за кола включват още лесно почистване с влажна кърпа или чрез пране в пералнята. Поддръжката им изисква минимални усилия от ваша страна. Така че инвестирайте в нещо, което ще ви бъде от полза.

Мога ли да повредят кожените ви седалки за кола?

В по-голямата си част не, тези предпазни протектори за кола няма да развалят кожените ви седалки. Те са защитен слой, предпазващ от ежедневно износване, разливи и увреждане от слънцето. Въпреки това, не всеки калъф е подходящ за кожа. Някои може да повлияят отрицателно на материала с течение на времето.

Колко време издържат протекторите?

Препоръчва се да се сменят след дванайсет или двайсет и четири месеца, за да се поддържа добрата хигиена в колата. Винаги може да ги изперете, ако ги нацапате с храни или напитки, или пък се напоени с миризмата на цигарен дим.