Ако искате да разкрасите маникюра си с изкуствени нокти, но искате да действате без лепило, то може да се справите и без неговата помощ. Можете да го направите по няколко начина. В следващите редове ще ви дадем повече информация как да направите всичко в домашни условия, за да не се налага да плащате на професионалист за ноктопластика. 

Имайте предвид, че тези техники не са дълготрайни, колкото лепилото. Но са перфектни, ако ви се налага да се преобразите за нула време за специален повод, като сватба, годеж, кръщене, рожден ден или пък вечерно парти. И без проблем ще можете да ги премахнете преди първия ви работен ден след уикенда. 

Използване на двойнозалепваща лента

Много марки предоставят с изкуствените си нокти самозалепващи накрайници. Те са вече изрязани, така че да паснат перфектно на плочките ви и да издържат няколко дни. Ако пък вашите не идват с такива, то може да си ги направите, използвайки двойнозалепваща лента. Нея може да намерите в почти всеки магазин от по-големите вериги. Тя ще ви помогне в укрепването без лепило. 

Трябва да изрежете десет парченца от лентата. Имайте предвид, че всяка от вашите нокътни плочки е с различен размер. 

Стартирайте с нужната грижа за плочките. Измийте старателно ръцете си и избършете плочките с памучен тампон, който е напоен с лакочистител. Така ще премахнете останалата мръсотия, така че да си гарантирате, че двойната лента ще залепне перфектно. Пристъпете към залепване без лепило.

Използване на прозрачен лак

Ако ще работите без лепило, защо не действате с прозрачен лак? И при този вариант почистването се случва по същия начин. Лакирайте задната страна на изкуствения нокът с тънък слой прозрачен лак. Оставете го да изсъхне за около 15 секунди. Не го оставяйте да изсъхне напълно. 

Поставете изкуствените нокти, които на пазара се предлагат с различен дизайн, и ги притиснете за около 50 секунди. С тази техника ще си осигурите красив маникюр поне за няколко дни. 

Използване на база и бяло лепило

Почистете ръцете си идеално, като финално почистите плочките си с лакочистител. Лакирайте ги с база – тя е допълнителен слой защита, така че маникюрът ви да издържи с дни. Тя ограничава естествените масла, произведени от организма ви, за да позволи изкуствените нокти да залепнат без лепило. Базата може да бъде с различен цвят, но това не е от значение, защото тя няма да се забелязва. 

Поставете слой бяло лепило преди базата да е изсъхнала. Ако бързате много, може да смесите двете течности и така да ги нанесете. Поставете изкуственото нокътче и натиснете за 50 секунди. След като приключите с всички пръсти, оставете да изсъхнат напълно, което ще се случи в рамките на 5 минути. 

Как се махат изкуствени нокти, които са закрепени без лепило?

Изсипете съдържанието на едно шишенце с лакочистител в подходящ съд. Накиснете маникюра си в продължение на 10 минути. После внимателно отлепете изкуствените нокти. Тъй като са лепени без лепило, те ще се свалят лесно.