Страхотното е, че различните грим тенденции могат да бъдат следвани и от съвсем начинаещи в направата на професионален макиаж. Следвайки нашите грим уроци, лесно ще се справите с професионален грим за начинаещи.

Първоначална подготовка 

Преди да стартирате направата на професионален грим, то трябва да отделите нужното време за подготовка на кожата ви. Тя трябва да бъде старателно почистена и внимателно подсушена с мека кърпа. След това нанесете лек крем, за да поддържате кожата си хидратирана през целия ден. След това нанесете своя фон дьо тен – той може да е матиращ, озаряващ и т.н. – това зависи според типа на вашата кожа. Идеята е продуктът да придаде здравословен вид на вашата кожа, за да бъде тя подготвена за семпъл дневен грим или пък по-дързък вечерен грим. 

Преди да нанесете сенки за очи, нанесете и основа върху целия клепач – това ще помогне на продуктите да стегнат и да издържат цял ден. 

Грим стъпка по стъпка и грим съвети

Независимо дали нанасяте фон дьо тен, коректор, руж или сенки за очи, важно е да използвате правилните аксесоари. Препоръчваме да инвестирате в професионален набор от четки с различни накрайници и размери в зависимост от това за какво ще ги използвате. Ще получите много по-прецизно и естествено покритие с четка, отколкото с пръсти.

След като нанесете фон дьо тен, то следващият продукт е коректор. Изберете нюанса, който е най-близо до тена на кожата ви и го нанесете с четка. Фиксирайте и матирайте с пудра. Съвет - противно на общоприетото схващане, коректорът не трябва да е по-светъл от тена на кожата, тъй като може да стане сив, ако имате тъмни кръгове под очите.

Внимавайте да не смесвате твърде много различни материали и текстури, тъй като целта на професионалния грим е да предложи хармоничен резултат, който е възможно най-естествен. Например, ако изберете основа под формата на компактна пудра, съветваме ви да използвате прахообразни текстури за руж, сенки за очи и червило.

Съвет - ако не знаете как да комбинирате цветове, потърсете комплекти, които обикновено идват със съвпадащи два или три цвята сенки с четка с два края. Просто смесете сенките с четките.

Противно на общоприетото схващане, контурът на устните не трябва да се очертава преди нанасяне на червило, а след това. Нанесете червилото за предпочитане с четка, можете също да потупате леко с пръсти, за да проникне добре продуктът, след което използвайте молив за устни, за да очертаете ръба на устата.

Красивото подчертаване на очите е нищо без добре поддържани и подчертани вежди. Така че не трябва да пренебрегвате и тях в постигането на професионален резултат.