Маслата за коса са невероятно допълнение към всяка рутина. Те са чудесен начин да добавите хидратация и незабавен блясък, тъй като включват в себе си съставки като розово, арганово или пък маслиново масло, екстракт от лавандула, мента, розмарин или пък хибискус. Употребата на всяка една от тях благоприятства здравата грива.

Кристалите за коса са леки масла, които дълбоко подхранват, укрепват и защитават косата. Тяхната цел е да върнат блясъка на косата и нейната жизненост. Обогатени с невероятни съставки можете да очаквате мигновено полиране на коса. Ключовото на тези кристали е, че въпреки големите ползи, които имат в грижа за косата, те са бързи за усвояване и по никакъв начин не я омазняват допълнително.

Употреба на кристали

Количеството естествени кристали, което ще използвате, зависи от дължината на вашата грива, нейната текстура, дебелина на косъма и общо състояние. Обикновено са нужни между 2-4 изпомпвания. Започнете с употреба на по-малко продукт и ако е нужно ще използвате още.

Избягвайте да нанасяте минерали за коса близо до корените, дръжте продукта в средната дължина и краищата за по-добри резултати. 

Видът на кристалите също зависи изцяло от косата ви. Дали имате тънка и слаба коса, дали тя е къдрева или права. Ако се привърженици на природните продукти за коса, също може да откриете най-подходящия продукт за вас и да пристъпите към употреба. Освен признатия ефект, който имат, тези продукти са със страхотен аромат, така че лесно ще се пристрастите към тях. 

Кога се прилага тази терапия за коса?

Най-доброто време за употреба на кристална терапия е след измиване с шампоан и балсам, когато косата ви е суха. Това може да се прави след всеки душ. Употребата върху суха или леко влажна грива позволява продуктът да проникне в косъма и да задържи влагата. Употребата върху мокра коса ще помогне за нейното разресване. 

Друг вариант за употреба е да нанесете маслата преди да излезете. Това може да ви помогне да придадете допълнителен блясък и да придадете на гривата си здрав вид. 

Употребата на кристали ще осигури подпомагане растежа на кичурите ви, запазване на дължината им и намаляване на накъсването. Те ще осигурят основните елементи на грижа, за да постигнете здрава и красива грива.