Можете да изберете и специализирани продукти, които да ароматизират кожата ви или пък да оставят бляскав филм върху нея, за да сте звездата на вечерта. Те биха подчертали страхотно вашия слънчев загар. 

Можете да избирате от стотици марки, аромати, съставки и т.н, така че да имате възможност да откриете точния козметичен продукт за тяло за вашите нужди. Най-хидратиращите варианти са със основни съставки, като маслиново олио, бадем и мед. С нанасянето на лосион освен че ще възстановите жизнеността на кожата си, то ще си направите и своебразна ароматерапия. Тези продукти са с толкова завладяващи аромати, че ще искате да ги използвате отново и отново. Това са част от ползите при редовно нанасяне.

Как да нанасяме лосион

Нанасянето върху вашето тяло се случва с леки кръгообразни движения, не е нужно ръководство за употреба. Не трябва да натискате, трябва да оставите продуктът да попие в кожата ви.  

Имаме няколко лосион за тяло съвети, които ще ви помогнат да вземете максималното от продукта. Препоръчително е употребата на крем за тяло да се случва вечер след като си вземете душ. Подсушете внимателно кожата си и пристъпете към нанасяне на продукта. Това време е най-удачно, защото вече сте почистили кожата си от натрупалите се мръсни частици през деня и тя е готова за хидратация.

Разбира се, може да пристъпвате към нанасяне по всяко време, когато изпитате нужда от овлажняване на кожата на вашето тяло. 

Как да изберем лосион

Когато посетите козметичния магазин, ще забележите, че предлагат лосион за суха кожа, както и лосион за тяло за чувствителна кожа. Да, това правилно ви говори, че изборът зависи от вида на вашата кожа. Ако имате суха такава, то ви трябва наистина хидратиращ продукт за тяло, който да ви спаси от сърбящата и раздразнена суха кожа. Ако пък тя е толкова чувствителна, че получавате негативна реакция при досег с козметичен продукт, то трябва да изберете за нанасяне на лосион такъв, който е с напълно натурален състав. Така ще бъдете сигурни, че разчитате на полезните действия на природата и ще дарите кожата си с полезни вещества.

Освен типа на вашата кожа е от значение и с каква консистенция искате да бъде вашият продукт за нанасяне. Дали по-течен или пък по-кремообразен? Изборът на най-добър лосион за нанасяне върху вашето тяло е ваш.