В следващите редове ще ви представим една супергеройска съставка. Тя е известна с ниския си риск, което я прави безопасен избор както за продукти за окосмяването на скалпа, така и за кожа. Проучванията показват много нисък риск от дразнене на кожата при използване. Проблем с нея няма да имат и хората, които страдат от акне. Вероятно сте я срещали като съставка във вашия шампоан. Тя се нарича още витамин В5. Напълно безопасно решение е за вас и вашите кичури. А каква е нейната роля? Да върне блясъка и здравето на кичурите ви. 

Витаминът може да се намери в редица продукти, например пантенол кондиционер, както и различни процедури за поддържане здравето на кожата. 

Ползи от пантенол за коса

Представете си някоя от рекламите за продукти за грижа за косата ви, обогатени с него. Виждате красива, гладка, блестяща и силна грива. Това е така, защото употребата на пантенол шампоан и пантенол маска за коса играят ключова роля във всички тези качества. Като за начало, витаминът помага за запечатването на кутикулата на всеки кичур, за изглаждане на косъма като цяло и помага за предотвратяване на моменти като накъдряне и нацепване на косъма. 

Допълнително употребата на пантенол спрей за коса ще я направи още по-блестяща. Той не утежнява гривата ви.  Тъй като е водоразтворим, той се изплаква лесно от кичурите и няма да се натрупа в тях или върху скалпа.

Можете да пристъпите и към хидратация на косата с пантенол. Той действа като бариера на повърхността на всеки косъм, така че да заключи влагата. Бъдете сигурни в положителния резултат от провеждането на терапия за възстановяване на коса с пантенол. 

За кои коси е подходящ

Страхотното е, че всеки може да го използва, дори да нямате проблеми. За къдрева, за права, за начупена коса – този витамин ще сътвори чудеса за вас. Пантенол за суха коса и пантенол за растеж на косата? Да, в този случай той ще е идеалното решение да постигнете здрава грива. Пантенол лечение за увредена коса ще ви помогне да възвърнете предишното състояние на вашата грива. Скоро след лечението ще усетите разликата и ще се убедите в посочените предимства на витамин В5.