Слагането на очна линия може да се стори трудна задача за някои. Но това не е така. Независимо дали сте начинаещи в нанасянето, то с нашите съвети ще се справите бързо и лесно като детска игра. 

Ето един от най-лесните начини за гримиране – започнете да нанасяте къси щрихи от вътрешната част на клепача към външната, докато покриете линията на миглите. Продължете извън нея, докато постигнете перфектната дължина. Върнете се отначало и свържете направените по-рано щрихи. Направете финална черта с допълнителен натиск, ако предпочитате по-дебела линия или такава с по-голяма прецизност.

Ако пък вече имате някакъв опит в слагането, то имаме и други идеи. Издърпайте внимателно клепача си с една ръка и с другата с внимателно движение направете линия, като започнете от външната част на клепача към вътрешната. 

Горните варианти на слагане не са ви по силите? То може да използвате шаблон. В мрежата може да откриете различни шаблони, с които може да постигнете хубави резултати. Само ги поставяте на клепача си и прокарвате очната линия по тях. Страхотното е, че като шаблон за слагане на продукта дори може да използвате и предмети, които могат да бъдат открити във всеки дом, например лъжица. Поставяте я на окото си, така че да покрива миглите и очертавате красива ивица.

Очна линия на долния клепач – възможно ли е?

Да, всеки, който иска да постигне по-изразителен поглед или по-драматичен вид, може да пристъпи към поставяне на очна линия и по линията на долните мигли. Тук при слагане можете да използвате черен или бял молив зависимост от вашите предпочитания. Не е препоръчително да използвате течна очна линия, защото рискувате тя да попадне в окото ви. 

Може ли да се гримирате с нея ежедневно?

Ежедневно може да използвате този козметичен продукт. Но трябва да го почиствате старателно с подходящи измиващи средства. Натрупването на козметиката може да запуши порите, което да доведе до дразнене, парене и замъглено зрение. Затова отделете нужното време за сваляне на грима си преди да заспите. Нека тази грижа се превърне в част от вашата вечерна рутина. 

Има ли срок на годност очната линия?

Като всеки козметичен продукт и този има своя срок, през който може да го използвате спокойно. Обикновено това са 12 месеца, след като опаковката бъде отворена. При затворена опаковка, продуктът е в годност до 3 години. 

Бъдете внимателни относно това какво поставяте на лицето си, за да не рискувате инфекция, с която ще се преборите трудно.