Наричат веждите „рамката на лицето“. И това е напълно вярно. Малка промяна в тях, ще промени коренно изражението ви. Всяка дама мечтае да има идеалните вежди, но често те не могат да се случат без помощ, а трябва да се прибегне до рисуването им. 

Ако нямате възможност да се подложите на козметичната процедура микроблейдинг, която ще реши проблема ви веднъж за винаги, то може да си помогнете сами вкъщи. Как? Като прибегнете до рисуване на вашите вежди. Какво ви е нужно? Може да работите с молив или пък със сенки за подчертаване на косъмчетата. Нека цветът на продукта за рисуването им да се доближава максимално до цвета на косъмчетата ви. В противен случай ще сте доста далеч от естествения външен вид и веждите ви ще изглеждат буквално като нарисувани.

Като използвате фин молив за рисуването, запълнете липсващите участъци с къси линии, които да наподобят косъмчета. Използването едновременно на пудра и на молив при рисуването, ще ви помогне за по-дълготрайно подчертаване. 

При рисуването е важно да следвате формата на лицето си и предишната форма на арките над очите ви. Разбира се, може да се вдъхновявате от снимки на известни личности, то при правенето на вашите косъмчета трябва да се водите от вашето лице, за да не се получи неприятен резултат.

Съвети за по-бързо израстване

Израстването е възможно, ако космените фоликули не са увредени от прекомерно скубане или от влошено здравословно състояние. За да подпомогнете процеса, трябва да преустановите скубането и боядисването им. 

Различни козметични продукти, като олиа и масла, могат да забързат процеса, за да имате достатъчно косъмчета за оформяне на красиви вежди с чупка. Една от най-лесните рецепти е с помощта на кокосово масло. Нанесете обилно количество и го втрийте за няколко минути с кръгообразни движения. Оставете за една нощ. На сутринта изплакнете лицето си със студена мода и мек сапун. Възможно е да ползвате и мицеларна вода. А докато гъстите вежди не са факт, то ще разчитате на рисуването им.  

Болезнено ли е оформянето на веждите?

Това зависи от чувствителността на всеки човек. За едни поддържането на тази зона от лицето им може да е ужасно преживяване, а на други то да не им прави никакво впечатление. Но, да, несъмнено лекото неприятно усещане е факт. Без значение дали използвате пинсета или пък действате ловко с конец, то ще усещате дразнене. 

Препоръчително е след като приключите със скубането, да почистите зоната с почистващ продукт. Нека той да е с успокояващ ефект, така че да повлияе на раздразнената кожа.