Но знайте, че трябва да действате с внимание, когато планирате как да подредите и опаковате цветята. Трябва да подберете правилно цвета хартия и панделки, за да се хармонират те с избраните от вас растения. Това допълнително усилие от ваша страна ще направи така, че обикновеният букет от саксийни цветя да изглежда грандиозно.

Начини и съвети за опаковане

Един от най-лесните варианти за опаковане е с креп хартия. Всъщност може да изберете каквато хартия желаете – от вестник, нотни листове, страници от стари книги и т.н. Сгънете правоъгълното парче хартия на две, за да се образува триъгълник. Поставете растенията в средата, така че хартията да покрива само стеблата. Така ще постигнете конусовидна форма на хартията, която е подходяща за опаковане на цветенца с различен размер. Закрепете хартията с помощта на двойнозалепващо тиксо. И завършете опаковането с красива панделка. 

При желание от ваша страна може да подвиете краищата на хартията и да ги закрепите отново с тиксо. Така стъблата на цветята няма да се забелязват. Вариант е да не сгъвате опаковката, така че тя да може да покрие растенията по цялата им дължина.

За да разкрасите направеното от вас, при опаковане може да включите и различни цветове мрежи. Благодарение на тях свежите стръкове ще изпъкнат още повече. По същия начин може да опаковате и цветя с целофан. Той е прозрачен, така че да не скривате абсолютно нищо от букета.  

Страхотното е, че можете да опаковате букет, разполагайки със съвсем малко парче хартия. Задължително е тогава да вържете предварително свежите стръкчета, за да не рискувате всичко да се разпадне. Може да ползвате гумен ластик. Увийте мястото с парчето хартия, с което разполагате, и отново завържете с красива връв, така че да закрепите всичко.

Развихрете въображението си още днес и експериментирайте с наличните ви материали. Не е нужно да чакате празник, за да подарите цветя. Усмихнете деня на някого, подарявайки му красив букет. Възползвайте се от нашите идеи и съвети. Цялото правене отнема малко време, усилия и пари, но резултатът ще направи страхотно впечатление.