Чувствате ли кожата си увиснала? Забелязвате ли по-дълбоки и по-дълбоки бръчки с всеки изминал ден? Един от вариантите да се справите с проблема е да се подложите на лифтинг. Но какво означава това? 

Целта на тази процедура е да се извърши повдигане на увисналата кожа, за да се намалят признаците на стареене. Благодарение на този фейслифтинг ще се спасите от отпуснатата кожа по вашите бузи и челюст, както и от дълбоките бръчки. С хирургическа намеса ще се възстановят мазнините по лицето ви, които са намалели или пък изцяло липсват. 

След лифтинг, дори ако е направен с конци, очите ви може да изглеждат по-малки, тъй като цялостните пропорции на лицето са променени. С други думи, зоната около очите няма да изглежда същата поради подмладения вид на средната и долната част на лицето.

Кой може да се възползва от процедурата?

Важното е да сте здрави. Не е препоръчително да сте пушач. Трябва да знаете също какво да очаквате след като минете под ендоскопските уреди. Най-често на процедурата се подлагат лица над 50-60-годишна възраст, тъй като тогава признаците на стареене са най-осезаеми.

Колко ще се възстановявате след лифтинг?

Ще почувствате първите резултати след около 2-4 седмици. Едва след 9 месеца ще видите резултата от манипулацията. 

Видове лифтинг

Класически - той включва направата на голям разрез към ушите и горната част на главата. Състои се от комбинация от мини лифтинг на лице и повдигане на вежди. Също така често се комбинира с повдигане на врата за повдигане на лице и шия. Повдигането на врата включва платизма пликация, т.е. премахване на излишната кожа. Тук дългият белег е скрит зад ушите и линията на косата, което гарантира, че резултатите изглеждат много естествени.

Ендоскопски – тук се използват множество малки разрези, направени по линията на косата или по скалпа с ендоскоп. По този начин повдигането е по-прецизно и има по-добри резултати.

Мини - тук долната трета на лицето се стяга. По контурите на външното ухо се правят разрези. След това кожата се издърпва нагоре. Разрезът може да стигне и до задната част на главата, ако пациентът иска повдигане на врата.

Течен – тук се използват инжекции за придаване на обем на лицето. Кожата автоматично се стяга над новия обем.