С негова помощ ще насочвате топлия въздух, за да създадете страхотни къдрици. Докато действате се опитвайте да докосвате къдриците си възможно най-малко, за да запазите блясъка. За най-добър резултата разделете косата си на няколко секции и я сушете постепенно. Така ще сте сигурни, че отделяте еднакво внимание на всяка част от прическата си еднакво. 

Не е препоръчително и да използвате четка. Бъдете търпеливи. Ако може, дайте на косата си няколко часа, за да се изстине добре и придобие формата, която искате, преди да излезете или да скочите в леглото.

За какво се използва тази приставка?

Те са полезни за изсушаване на вашата коса и за подобряване вида на вашите къдрици. Те сe прикрепят към края на сешоара, за да предпазят косата ви от топлината, така че ще бъде малко по-вероятно да я повредите. 

Едно от приложенията на този дифузер е за изсушаване на косата. Под душа използвайте продуктите, които използвате обичайно. Избягвайте да използвате агресивни шампоани, които могат да изсушат косата ви. Подсушете внимателно с кърпа вашата мокра коса. Започнете да сушите с вашия дифузер. Винаги го включвайте на ниска температура и на ниска скорост. Въпреки че ще ви отнема повече време за сушене, то косата ви няма да се наелектризира.

Можете да го използвате за стилизиране на вашата прическа. Преди да използвате този накрайник за сешоар, то измийте старателно косата си. Подсушете внимателно водата с мека кърпа или памучна тениска. Избягвайте търкането, тъй като то може да увреди гривата ви. Използвайте стилизираща пяна при желание. Започнете работа с дифузера, като държите главата си надолу. Правете кръгови движения. 

Тази приставка не е предназначена за изправяне, а за къдрене и сушене. Страхотното е, че може да се използва и върху права коса, като с нейна помощ ще се създаде страхотен обем и косата ще стане леко чуплива.

Студен или топъл въздух при употребата на дифузер?

Препоръчително е, когато използвате сешоар с този професионален накрайник, да третирате окосмяването си със студен въздух. Така ще предотвратите излишното разтягане на косъма.

Дръжте ръцете си далеч. Оставете този универсален аксесоар за вашия сешоар да си свърши работата вместо вас. Използвайте необходимата защита от прекаленото нагряване, което може да се създаде. Препоръчително е да започнете да действате с дифузера, когато косата ви е мокра. В противен случай прическата, която желаете да постигнете, е по-вероятно да не се случи. 

Каква е разликата между дифузер и обикновен сешоар?

Вашият дифузер разпръсква въздуха около косата, което спомага за намаляване на директната топлина върху вашите кичури, така предотвратявате появата на статично електричество. Така ще запазите формата на вашите къдрици. 

Можете ли да използвате дифузер всеки ден?

Поради минималното топлинно увреждане, което причиняват, тя всъщност може да се използва ежедневно. Но тъй като трябва да се използва при мокра коса, то е най-добре да се възползвате от нейните предимства в дните ви за баня. Употребявайте обичаната от вас козметика за коса, за да поддържате прическата си на ниво.