Ваните за крака затоплят кръвта и душата ви. Те повишават телесната ви температура, което може да облекчи мускулното и психическото напрежение, да облекчи ежедневния стрес и да увеличи активността на белите кръвни клетки. Всичко това засилва имунната ви система, което предотвратява заболяванията и подобрява цялостното ви здраве и благополучие.

Предимства на ваната за крака 

Тези затоплящи вани за крака имат силата да облекчат болката във всяка част на нашето тяло. Те могат да помогнат при главоболие, зъбобол, тазова болка, проблеми с черния дроб, крампи, проблеми с простатата, хемороиди, разширени вени, симптоми на настинка и грип като кашлица, гадене и втрисани.

Релаксиращите бани подобряват кръвообращението. Те могат да бъдат едновременно успокояващи и енергизиращи, за да забравите за неприятната умора. За да допълните силата им, добавете към топлата вода морска сол, която се абсорбира лесно от кожата. Нейните минерали ще унищожат микробите, които не се виждат с просто око. Бактериите не могат да виреят в солена среда, така че накисването ще помогне за потискане растежа на неприятните микроорганизми. Всеки вид сол е подходящ за приготвяне на вана. Дори солта, която използвате за готвене, също е вариант. Трапезната сол е популярен избор, тъй като тя е по-достъпна и по-евтина алтернатива на хималайската сол.

Накисването на вашите пети и пръсти служи за детоксикация на тялото ви чрез процес, който е наречен обратна осмоза, изтеглящ вредните токсини от тялото ви. Тези въздействащи процедури намаляват депресията и тревожността. Могат напълно да премахнат ежедневното напрежение, гнева и безпокойството. 

Тези отпускащи домашни бани омекотяват кожата на вашите стъпала. Използването на вана за крака е съществена стъпка в направата на козметичен педикюр. Тези въздействащи процедури помагат да се намали наличието или появата на типични проблеми с краката като мазоли, напукани пети, суха и лющеща се кожа.

Хигиенична ли е ваната за крака?

Различни микроорганизми могат да растат върху влажни, нечисти и замърсени повърхности. За да се предпазите от създаване на бактериално огнище, то почиствайте старателно съда, в който киснете краката си, особено когато сте използвали и някаква пяна за крака. За домашната СПА процедура можете да използвате подръчни средства като малък леген или друг по-голям съд. На пазара също се предлагат различни модели масажни ванички, ако решите да инвестирате средства в подобен артикул.

Студа или топла вана за крака е препоръчителна?

Студът е най-добър за първоначално лечение на навяхвания и разтежения. Но след като болката от натъртването и отокът се облекчи, топлината е много по-успокояваща за хора, страдащи от претоварване и разкъсани сухожилия. Имайте предвид, че водата не трябва да е вряла, за да не се изгорите.