Е, нужни са редица продукти, всеки насочен към своеобразна цел – било то стягане на кожата, изглаждане на бръчките, подобряване на еластичността, освежаване и хидратация, за които се предлагат множество продукти. Затова сега ще разгледаме какви видове козметика за лице ни трябва, ако искаме да постигнем отлично подмладяване.

Кремове и маски за хидратиране

Това са едни от най-важните подхранващи и освежаващи продукти от типа козметика за лице, които могат да ни помогнат да възстановим кожата на лицето си. Дори най-леката дехидратация бързо се отразява на кожата, като я кара да изгуби блясъка си и да изглежда по-суха, с повече бръчки, със загуба на еластичност и ни е нужна хидратираща помощ. Съответно, сред козметиката, която върши страхотна работа за подмладяване, влизат разнообразни овлажняващи маски, кремове и серуми, осигуряващи хидратация и освежаване на лицето.

Продукти с колаген против бръчки

С времето кожата започва да губи своята еластичност, главно поради липсата на колаген. Той се разгражда твърде бързо, а не се произвежда в достатъчни количества, което води до прякото следствие, което всички ние недолюбваме – бръчки. Но с осигуряването на възстановяващ серум или маска с колаген, а защо не и околоочен крем за нанасяне край очите можем да си върнем еластичността на кожата.

Продукти за почистване на кожата

Освен всичко останало, което нанасяме, обаче, имаме нужда и от козметика, която да почиства лицето ни, да отстранява грима и да освежава кожата. Такива са разнообразни възстановяващи серуми, течни продукти за почистване и т.н.

Колко често да използваме козметика за лице?

Честотата на употреба на продукти лице с цел подмладяване, възстановяване и регенерация на кожата зависи от това какви продукти използваме. Например, матиращи, фиксиращи кремове и подобни други продукти се нанасят приблизително веднъж дневно. От друга страна, водоустойчив крем за подхранване на кожата можем да нанесем веднъж седмично или месечно, в зависимост от продукта, който сме избрали (както ще видите описано на 4sales.bg). Коректори, от друга страна, нанасяме в специални случаи, когато имаме нужда да изчистим кожата на лицето си за важните поводи. Кремове с колаген могат да се нанасят ежедневно. Вечерни серуми можем да нанасяме върху кожата всяка вечер, като правим почивка от време на време.

Какви са ползите от козметиката за лице?

Тя осигурява подмладяване, подхранващи свойства и, понякога лифтинг ефект. Освен това може да съдейства за възстановяване на кожата от различни наранявания, включително увреждания, причинени от УВ лъчи. Може да спомогне за намаляване на бръчките, за повишаване на хидратацията и еластичността. Допълнително, може да има и измиващ ефект. С нея лицето може да изглежда по-сияйно и младо, като някои видове продукти предоставят лифтинг ефект, изглаждат бръчките, коригират петната и неравномерностите в тена.

Как да изберем козметика за лице?

Главният фактор при избора на продукти за лице е да помислите с каква цел ви е необходима и каква е кожата ви. За мазна кожа са подходящи едни продукти (обезмасляващи), за суха – съвсем други (подхранващи). С цел подмладяване трябва да се насочите към регенериращи кожната тъкан продукти. От друга страна, за намаляване на видимостта на петната и порите се използват матиращи серуми, кремове и т.н.