Но съществуват и по-сериозни проблеми, включително дископатия и дискова херния, износване на ставите или прешлените. От друга страна, редица изкривявания могат да са важен фактор за възникване на болка при покой или при движения.

Как помагат ортопедичните колани за кръст и гръб?

При носене на магнитни ортопедични колани се постигат много ползи. Една е по-анатомично правилна позиция на гръбначния стълб. Особено валидно е това в областта на кръста. Най-важният проблем, който се избягва тук, е премахването на дискомфорта и болката, причинени от неправилна позиция. Така този тип продукти за възрастни служат и за подпомагане избягването на страничните ефекти от сравнителното ни обездвижване.

Разбира се, техните ползи се простират и доста по-надалеч. Те служат и като лечение при някои видове заболявания. Например, ако страдате от дископатия или дискова херния, те могат да помогнат за намаляване на напрежението и натоварването при извършване на ежедневните дейности. Така можете да подобрите тези състояния.

При износване на стави и прешлени, носенето им също носи ползи. То може да коригира натоварването, което се прилага върху тях. Така стресът върху ставите и прешлените на гръбначния стълб е далеч по-леко и се намалява болката.

При какви симптоми да сложим ортопедични колани?

Този тип продукти, каквито можете да откриете на 4sales.bg, можем да носим при разнообразни видове изкривяване в областта на гръбначния стълб. Освен това носят различни ползи при болка, включително разпростираща се надолу по бедрата и към коленете. Подходящи са за проблеми в ставите, прешлените, ставните връзки и свързващите прешлените дискове в областта на гръбначния стълб. Могат да се намерят редица модели и за бременни жени.

Обикновено един от главните симптоми, които показват нуждата от подобен продукт, е изкривяването на гръбначния стълб. При такива ситуации се прилагат дори и при деца, след консултация с лекар. Но тъй като осигуряват поддръжка на кръста и горната част на гърба, те могат да се прилагат и при травми в тези области. Особено при травми, които са довели до наранявания на мускули, сухожилия и прешлени. Разбира се, вече казахме, че се използват и при неврологични заболявания. Това е друго от главните им показания за употреба. Естествено, ако сте посетили лекар, той може да ви препоръча такъв продукт дори за симптоми и заболявания, които не сме посочили тук.

Колко време е препоръчително да се носи ортопедичен колан?

Препоръчителното време за носенето им зависи от проблема, който ще лекувате с тях. Също – от състоянието на тялото ви, наличното натоварване и препоръките на лекуващия ви лекар. В зависимост от заболяването, ортопедични колани могат да се носят само по време на натоварване или продължителен период за коригиране на изкривявания в детска възраст. Тоест, когато се използват за изправяне на гръбначния стълб.

Винаги, когато закупувате такъв продукт, проверете препоръките на производителя относно носенето му. Казваме това, тъй като се произвеждат различни модели, което определя и техните различни ползи, показания и противопоказания. Освен това, ако имате препоръка от лекар за употребата им, следвайте указанията на лекаря.