В днешно време се прилага обезкосмяване не само от дамите, но и от господата. Почти всеки от нас иска да постигне гладка кожа, която да е сияйна и жизнена. Съответно, бързо разбираме, че понякога този процес причинява болка. Затова се питаме възможно ли е постигането на безболезнено обезкосмяване. Да, това определено е напълно реална опция, която може да се постигне лесно и удобно.

Каква дължина на косъма е нужна за епилация?

Това ще зависи от вида епилация, който прилагате. Няколко милиметра се необходими на епилаторите от традиционния вид. Много по-малка дължина, от 1-3 мм е нужна на фотоепилацията. Лазерната епилация също работи върху изключително къси косъмчета, стига да е запазен фоликулът им в момента на прилагане.

Подобен метод е премахването на косъмчетата с употребата на кристален уред. Това ни осигурява практично епилиране, което се характеризира с дълготрайност. Както ще видите на 4sales.bg, съществуват множество подобни уреди. Включително в компактен вид, удобен и за пътуване. Това епилиране е безболезнено и без излишно усилие.

Обикновено някои методи, които работят с къса дължина на косъмчето, не успяват да се справят с дълги косми. Така например, когато ще посещавате процедури по лазерна епилация, нужно е известно време преди това да сте премахнали космите. Търси се определена дължина на косъма. От друга страна, ако прилагате премахване на космите с уред с кристал, можете да се справите с всякакви косми. Това включва и дългите, и късите косъмчета. Затова дори да не сте ги премахвали скоро, кристалът ще успее да ги премахне до съвършенство. При това – с отлични резултати, което ни води към следващата точка.

Колко трайно е обезкосмяването с кристал?

Ако прилагате премахване на космите с кристал, ще забележите, че ефектът трае до две-три седмици. При това – не просто премахвате излишно окосмяване. Същевременно след няколко процедури ще постигнете и забавяне на растежа на космите. Това подпомага за постигане на трайно епилиране, което мнозина от нас желаят. Все пак вероятно ви е омръзнало от самобръсначките или честото използване на епилатори. В тези ситуации кристалите за премахване на окосмяването могат да послужат като чудесен заместител.

Колко време отнема обезкосмяването?

При използването на кристал, премахването на космите може да се извърши само за няколко минути. По това той си съперничи силно с други методи на обезкосмяване, които са значително по-дълги. Например, при сравнително средно окосмяване на ръце, крака, бикини зона и подмишнити, можете да постигнете премахване на космите за приблизително 10 минути.

Общо взето, премахването на излишните косми с кристал се извършва съвсем малко по-бавно, отколкото със самобръсначка. Плюсовете, обаче, са много повече. Един от тях е, че после косъмчетата няма да израстнат в период от няколко седмици. При това, както казахме, постепенно ще се наблюдава забавяне на растежа им. Допълнително, отървавате се от досадните враснали косъмчета, които са така неприятни за всеки, който често се бръсне със самобръсначка.

Съответно, кристалите са метод за доста по-трайно епилиране, отколкото при традиционните процедури. Справят се и с дълги, и с къси няколко милиметра косъмчета. Това ги поставя в отлична ситуация да се използват от всеки и навсякъде за ръце, крака, подмишници, бикини зона. Но най-важното – това става напълно безболезнено.