Правилно подбран, този аксесоар може да осигури стилен външен вид като на истинска звезда. За да намерите най-добрите слънчеви очила за Вашия тип лице, ще трябва да го измерите, да определите формата му и да съпоставите тази форма със стила на слънчевите аксесоари.

Как да измерите лицето си и да изберете?

Измерването на лицето Ви ще помогне да разберете какъв размер и форма има то. Застанете пред огледалото и изпълнете следните стъпки.
1. Измерете разстоянието от скула до скула. Поставете края на линийката точно под окото си, за да откриете горната част на скулата. Измерете до същата точна от другата страна на лицето си и запишете числото на лист хартия.
2. Измерете линията на челюстта Ви. Тя се намира под ушите Ви. Измерете от там до другия край на долната част на лицето Ви. Запишете и това!
3. Измерете дължината на лицето. Започнете от линията на косата и право надолу през предната част на носа, до долната част на брадичката. Запишете отново!

Как да определите формата на лицето си?

Има няколко различни форми - сравнете различните размери на лицето. А, ако не можете да се справите сами - помолете приятел за помощ!

Какви са подходящи и отиват според това какво лице имате...



Какво да изберем според формата на лицето - кръгло

Този вид лице има забележими извивки и по-малко дефинирани ъгълчета. Тук трябва да избягваме извитите ъгли на очилата и залагаме на по-остри, за да се издължи лицето визуално. Тази група лица може да се възползва от цветни рамки, а най-добрите форми са правоъгълник и квадрат.

Какво да изберем за  квадратно лице

Лицата с квадратна форма са приблизително еднакви по дължина и ширина - характеризират се с широко чело и изразена челюст. Най-добрите слънчеви очила за квадратни лица са с кръгла или овална форма - това помага да се смекчи остротата на лицето. Тип авиатор, пеперуда или кръг са супер.

Какво да изберем за овално лице

Ако имате този тип лице, Вие сте късметлии! Всяка рамка стои страхотно. Този тип лица имат леко закръглени, сравнително равномерни черти и почти всяка рамка им свърши страхотна работа.

Съветът ни да не избирате огромни рамки, които да блокират симетричните линии на лицето Ви. Изберете хубав модел, който покрива лицето от веждите до скулите Ви.

Какво да изберем за продълговато или правоъгълно лице
Продълговатите лица също са наричани често правоъгълни - те са по-издължени, тесни и с не толкова изразени ъгли. На този тип лице стоят големи слънчеви очила. А, широката рамка ще добави ширина в издълженото лице. Друг вариант са в стил ретро, т.к. те ще изострят иначе меките черти. Квадрат, правоъгълник ? Изборът зависи от Вас, но Ви съветваме да избягвате малки рамки!

Какво да изберем за лице тип „диамант“

Тук имаме тясна челюст и чело, а скулите са най-широката част от лицето. Овалните рамки са най-добрият вариант за широки и високи скули. Също така, рамките трябва да са нежни и не по-широки от скулите на носещия ги.

Какво да изберем за лице тип „сърце“

Сърцевидните лица, понякога наричани "триъгълник", са най-широки в слепоочията и най-тесни в брадичката. Най-добрите слънчеви очила за тази форма са с широки долни ръбове без прави линии в горната част, защото те изместват вниманието надолу и издължават лицето. Котешкото око и очилата със заоблени ръбове са идеални за придаване на по-балансиран външен вид. Авиаторът тук също би свършил страхотна работа!

С най-добрите съвети от онлайн магазин 4sales.bg вече бързо и лесно може да откриете Вашия чифт слънчеви очила! А, за огромния избор от артикули – проверете в нашите предложения!