За сметка на това, телевизорите с лекота осъществяват това. Затова днес ще Ви запознаем как чрез лесни начини и компоненти, да свържете Вашия компютър или лаптоп към телевизор, за да се наслаждавате на спокойни вечери и щастливи моменти.

Ако притежавате компютър, който е на  няколко години и сте установили ,че има само VGA порт, а телевизорът Ви HDMI, това не трябва да Ви притеснява. Закупуването на преходник от VGA към HDMI ще разреши всичките Ви проблеми ,вместо да обмисляте идеите дали да си закупите нов компютър, или да инсталирате на графична карта, което допълнително ще усложни ситуацията.

Трябва да свържете VGA жака на компютъра Ви със VGA кабел на конвектора, след това да включите и аудио кабела към аудио буксата на компютъра, за да можете освен качествени картини, да чувате и отлични звуци. И последното нещо, което Ви остава, е да свържете кабела HDMI от адаптера към конектора на телевизора HDMI. Мониторът на компютъра ще се свърже с екрана на телевизора.

Видове HD Multimedia Interface кабели.

Биват няколко:

  • Стандартен-предаване на видео в HD формат или FULL HD, до 1080i и 720p;

  • Стандартен с Ethernet-бърза интернет връзка и опция за разпространяване на информация от мрежата към други устройства;

  • Високоскоростен-предоставя обширен канал за предаване на информация. 1080p, 4K, 3D и Deep Color;

  • Високоскоростен с Ethernet-изключително бърза интернет връзка до 100 мб/с;

  • За автомобили и автомобилни системи.

Според жаковете се делят на:

  • Тип A;

  • Тип B;

  • Тип C;

  • Тип D;

  • Тип E.

Какъв кабел ще ни е нужен?

  • За да направите правилният избор при закупуването на нов HDMI или VGA кабел трябва да се съобразите с дължината му. Колкото по-голяма е тя, толкова повече отслабва сигнала. Изберете HDMI или VGA, който има добра изолация, за да можете да намалите смущенията, за да се запази качество на аудио и видео сигнала на телевизора;

  • Ако се появяват проблеми, които са свързани с голямата дължина, можете да усилите трансфера чрез усилватели;

  • Конекторите трябва да са надеждни, за да могат да издържат по-голям период от време;

  • Материалите, от които са изработени също оказват влияние на качеството им и повишават тяхната цена.

Има ли значение максималната резолюция на кабела?

Различните версии на HDMI и VGA кабелите имат съответно различна максимална резолюция. И тя оказва влияние на качеството на картината. Все пак 4к разделителната способност ни осигурява гледане на сериали и филми на телевизора или лаптопа все едно сме на истински театър ,или кино. А не че всъщност сме на удобния диван и се наслаждаваме на приятната релаксация.

Какви други кабели и адаптери можете да откриете в 4sales?

В нашият онлайн магазин можете да откриете евтини китайски продукти. Адаптерите с VGA слот, които предлагаме са с отлични характеристики и Ви предоставят възможността бързо да преобразувате аналогови сигнали в цифрови. Направени са от такива материали, които да предложат по-голяма дълготрайност, за да не се налага непрекъснато да купувате нови, което само ще увеличи Вашите доходи. И най-важното е, че са леки. Няма да Ви създават неприятности при свързването им с компютъра или телевизора, ще намалят разхода на излишна енергия от Ваша страна. Относно кабелите имате голям избор в зависимост от това, което Ви трябва. Ако желаете HDMI продукти на ниски цени, можете да откриете такъв с 5 конектора. Чрез него ще се свържете с 4 различни уреда. Има PVC изолация и метални корпуси на конекторите, което ще Ви предостави уникална картина без никакви смущения. Затова се възползвайте от промоциите и уникалното обслужване, което нашите специалисти предлагат.

Тези джаджи са отлични за ежедневно използване и са нужни във всеки дом. Ще направят живота Ви по-цветен и вдъхновяващ. И най-важното ще създавате незабравими истории с Вашите близки.