Най-популярните сред тях са Wireless, Bluetooth и FM трансмитерите за кола. Какво може да ни предложи всяка една от тях и различията помежду им ще ги разискваме в настоящата ни статия, така че ще бъде интересно!

Какво представлява Wireless, Bluetooth и автомобилния FM трансмитер?

Въпреки, че основното предназначение на трите технологии е безжичното предаване на данни, те все пак имат основни различия помежду си. Нека първо разясним поотделно какво представлява всяка една от тях:

  • Wireless – протокол за безжична мрежа, осигуряващ приемането и предаването на информация между точките за достъп и клиентите;

  • Bluetooth - универсален електронен модул, даващ възможност за безжично прехвърляне на данни на определено ограничено разстояние между две устройства. Данните в този случай могат да са всякакви текстови документи, снимки, музикални файлове, малки по обем видеа, компютърни програми и т.н;

  • FM трансмитер за кола - Frequency modulation, в превод от английски честотна модулация. Представлява устройство, способно да възпроизвежда аудио-файлове, намиращи се върху сменяеми носител. Те се предават на вграденото в автомобила FM-радио, което пък чрез акустичната система ги възпроизвежда.

След като вече получихте общо понятие за това, какво представлява всяка една от технологиите, е време да обясним и разликите между тях.

По какво се различават трите технологии?

Основно, всяка една от тях, както вероятно вече забелязвате, има различно предназначение. Първата (Wireless) осигурява безжичната свързаност на едно или повече мобилни устройства в рамките на определен периметър. Или накратко казано, тя им позволява да получат безжичен достъп до интернет в рамките на около 30 метра (Обхватът на сигнала зависи от това през какви препятствия трябва да премине и параметърът може да варира).

Втората (Bluetooth) е разпространена предимно в мобилните миниатюрни електронни устройства, като смартфони, таблети, лаптопи. Нейното предназначение основно е за безжичната обмяна на различни по формат и големина файлове между отделните джаджи. Тук главната разлика от предната е в разстоянието, на което могат да се намират устройствата помежду си (около 10 метра).

Третата технология (FM трансмитера за кола) представлява малка електронна джаджа, включваща се обикновено в запалката на автомобила и може да възпроизвежда музикалните файлове, записани върху microSD или SD карта памет, както и върху USB флаш-носител. Позволява обаче и безжична връзка със смартфона чрез Bluetooth. Така джаджата приема сигнала от телефона и го предава по определена радио честота на автомобилната система, която пък възпроизвежда звука на високоговорителите.

Защо да се доверите точно на 4sales.bg

Защото в онлайн магазина предлагаме всяко от описаните по-горе устройства и то на достъпни цени, с гаранция. Също така, разнообразието е значително, а обслужването професионално с опция за тестов период, през който да върнете покупката ако желаете и да Ви бъде възстановена заплатената сума. Не на последно място, ние предоставяме гаранционно обслужване, бързи доставки и преглед и тест, преди заплащане. Ако се затруднявате при избора, винаги можете да се свържете с наш консултант онлайн, който ще Ви съдейства и заедно ще определите точният според нуждите Ви модел. Заповядайте, ние сме тук и Ви очакваме!