Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Какви са ползите от мощните Wi-Fi антени

Wednesday, Sep 12, 2018
1 review
Какви са ползите от мощните Wi-Fi антени

Почти няма човек, който да използва в дома или офиса си рутер и да не се е сблъсквал с проблема на зоните със слаб сигнал или пълна липса на такъв. Често се срещат и случаи, когато обхватът на маршрутизатора да не покрива периметъра, който ни е нужен. В този случай, едно от решенията на проблема са Wi-Fi антените. Нека разгледаме предимствата от закупуването на допълнителна мощна антена.

Какво представлява Wi-Fi антената?

Това е радиотехнологично устройство за приемане и предаване на сигналите на безжичния интернет. Принципът на действие е следния: високочестотните колебания, създавани от генератора (рутера) при прехвърляне, чрез Wi-Fi антената се превръщат в електромагнитни вълни и се излъчват в пространството. А в приемника се случва обратния процес. Антената определя зоната на покритие на точката за достъп.

За свързване на Wi-Fi-антената към приемника и предавателя (компютър, ноутбук, рутер) се използват антенни кабели или Wi-Fi адаптери. Wi-Fi антената може да работи в два режима (приемане и предаване) едновременно.

Най-често, Wi-Fi антената се използва за концентрация на спектъра от сигнали в определена посока, без да увеличава, а просто да прави връзката по-надеждна. Това се постига с помощта на рефлектор, или наричан още отражател.

Какво е предимството на мощната Wi-Fi антена?

Това е малко компактно устройство, което ще Ви помогне да решите въпроса с комбинирането на отдалечените един от друг офиси в една мрежа, както и за увеличаване обхвата на безжичната мрежа. Подобна антена ще Ви позволи значително да разширите възможностите за връзка , както и обхвата. Обикновено Wi-Fi антените излъчват в диапазона 2,3 - 2,5 GHz.

Употребата на мощна антена ще Ви помогне да постигнете обхват на покритието на сигнала дори на разстояние до няколко километра от ретранслиращата станция, съхранявайки връзката. Ако искате да изградите стандартна мрежова точка – точка, за която се използва насочваща антена, външната алтернатива е идеална за изграждането на такава мрежа.

Wi-Fi антената се свързва към безжичния рутер или компютър и осигурява безпроблемното предаване на данни на дълги разстояния, запазвайки стабилната работоспособност на безжичната мрежа. Също така, ако имате ниско качество на безжичната връзка, Wi-Fi антената ще Ви осигури висока стабилност и качество на комуникацията.

Какви видове съществуват?

Съществуват редица модели антени, като:

  • Планарни - използват се с безжични мостове и точки за достъп, а също така и за увеличаване радиуса на действие на Wi-Fi мрежата;

  • Всеобхватни - те се монтират на високо и имат съответната диаграма за направление;

  • Универсални - елиптични насочващи Wi-Fi антени, осигуряващи предаване на данни на дълги разстояния.

Представените видове работят в честотния диапазон от 2.400-2.483 GHz. Wi-Fi антената може да се монтира или на закрито или извън помещението, а за самия монтаж се предлагат различни аксесоари. При правилно инсталиране и конфигуриране, Wi-Fi антените значително ще повишат качеството на връзката, сигнала и приема.

Защо да купя от 4sales.bg?

Защото доказано, предлаганите от нас стоки са с гарантирано високо качество и се предлагат на спиращи дъха цени, с гаранция и пълен комплект, предоставен директно от производителя. В същото време, предпочитайки нас, като търговски обект за пазаруване, имате право в 14 дневен срок да изпробвате и ако решите да върнете покупката, срещу връщане на платените средства. Също така, плащате доставката, само след като я видите и изпробвате, така че доверете ни се!

Коментари (1)

  • Avatar
    мавроди добчев
    24 фев 2019 /

    Как може да се продават изделия с инструкции за инсталация на китайски и английки език(фирмата би трябвало да си помисли че не всички знаем английски

Напишете вашия коментар

Публикувате коментара като гост

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.