Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Какви са ползите от мощните Wi-Fi антени

Wednesday, Sep 12, 2018
1 review
Какви са ползите от мощните Wi-Fi антени

Почти няма човек, който да използва в дома или офиса си рутер и да не се е сблъсквал с проблема на зоните със слаб сигнал или пълна липса на такъв. Често се срещат и случаи, когато обхватът на маршрутизатора да не покрива периметъра, който ни е нужен. В този случай, едно от решенията на проблема са Wi-Fi антените. Нека разгледаме предимствата от закупуването на допълнителна мощна антена.

Какво представлява Wi-Fi антената

Това е радиотехнологично устройство за приемане и предаване на сигналите на безжичния интернет. Принципът на действие е следния: високочестотните колебания, създавани от генератора (рутера) при прехвърляне, чрез Wi-Fi антената се превръщат в електромагнитни вълни и се излъчват в пространството. А в приемника се случва обратния процес. Антената определя зоната на покритие на точката за достъп.

За свързване на Wi-Fi-антената към приемника и предавателя (компютър, ноутбук, рутер) се използват антенни кабели или Wi-Fi адаптери. Wi-Fi антената може да работи в два режима (приемане и предаване) едновременно.

Най-често, Wi-Fi антената се използва за концентрация на спектъра от сигнали в определена посока, без да увеличава, а просто да прави връзката по-надеждна. Това се постига с помощта на рефлектор, или наричан още отражател.

Какво е предимството на мощната Wi-Fi антена

Това е малко компактно устройство, което ще Ви помогне да решите въпроса с комбинирането на отдалечените един от друг офиси в една мрежа, както и за увеличаване обхвата на безжичната мрежа. Подобна антена ще Ви позволи значително да разширите възможностите за връзка и периметъра. Обикновено Wi-Fi антените излъчват в диапазона 2,3 - 2,5 GHz.

Употребата на мощна антена ще Ви помогне да постигнете голям обхват на покритието на сигнала, дори и на разстояние до няколко километра от ретранслиращата станция, съхранявайки връзката. Ако искате да изградите стандартна мрежова точка – точка, за която се използва насочваща антена, външната алтернатива е идеална за изграждането на такава мрежа.

Wi-Fi антената се свързва към безжичния рутер или компютър и осигурява безпроблемното предаване на данни на дълги разстояния, запазвайки стабилната работоспособност на безжичната мрежа. Също така, ако имате ниско качество на безжичната връзка, Wi-Fi антената ще Ви осигури висока стабилност и качество на комуникацията.

Какви видове съществуват

Съществуват редица модели антени, като:

  • Планарни - използват се с безжични мостове и точки за достъп, а също така и за увеличаване радиуса на действие на Wi-Fi мрежата;

  • Всеобхватни - те се монтират на високо и имат съответната диаграма за направление;

  • Универсални - елиптични насочващи Wi-Fi антени, осигуряващи предаване на данни на дълги разстояния.

Представените видове работят в честотния диапазон от 2.400-2.483 GHz. Wi-Fi антената може да се монтира или на закрито или извън помещението, а за самия монтаж се предлагат различни аксесоари. При правилно инсталиране и конфигуриране, Wi-Fi антените значително ще повишат качеството на връзката, сигнала и приема.

Защо да купя от 4sales.bg

Защото доказано, предлаганите от нас стоки са с гарантирано високо качество и се предлагат на спиращи дъха цени, с гаранция и пълен комплект, предоставен директно от производителя. В същото време, предпочитайки нас, като търговски обект за пазаруване, имате право в 14 дневен срок да изпробвате и ако решите да върнете покупката, срещу връщане на платените средства. Също така, плащате доставката, само след като я видите и изпробвате, така че доверете ни се!

Коментари (1)

  • Avatar
    мавроди добчев
    24 фев 2019 /

    Как може да се продават изделия с инструкции за инсталация на китайски и английки език(фирмата би трябвало да си помисли че не всички знаем английски

Напишете вашия коментар

Публикувате коментара като гост

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.