Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Парктороник за кола с 8 сензорни датчика PK2

59,00 лв

79,50 лв

-26%

-20,50 лв

Парктороник за кола с 8 сензорни датчика PK2 #00950

Особености

Управлението на автомобил в градски условия вече е огромен процент от общото му използване. Така се увеличават и рисковете – драскотини, скандали на улицата, застрахователи, престой при бояджия. Доскоро ултразвуковите помощници за определяне на разстоянието при паркиране (наричани още парктроници) бяха запазени само за лимузините от висок клас. Прогресът в електрониката създаде ниша за комплекти „Направи си сам“ – евтини, лесни за монтаж и пасващи на всеки автомобил. Точно един такъв ще проверим  днес, за да проверим дали е достатъчно ефективен.

Опаковка и монтаж:
Кутията съдържа контролен блок, екран и 4 или 8 датчика в зависимост от модела заедно с достатъчно дълги кабели. За монтажа са добавени специална бургия-коронка за пробиване на броните и двойнолепящи лепенки. В Youtube има и десетки клипове със съвети за монтирането, които можете да прегледате. Преди да започнете да дупчите, премерете добре разстоянията, указани в инструкцията. В противен случай гарантирано ще си купувате нова броня. Поради по-високата консумация на ток на модела с 8 датчика е предвидена възможност да се закачи един плюс към запалването, а друг към светлините на спирачките. Така се избягва вариантът да ви изненада с „паднал“ акумулатор. Датчиците имат и  отметка „нагоре“, за да не объркате посоката им. Още един съвет - открийте точното място за екранчето, където го виждате най-добре и чак тогава го залепете.

Употреба:
Ако всичко е монтирано правилно, щом запалите двигателя системата се активира. Максималното разстояние на засичане отпред е около 0.8 метра, а отзад – до 3.0 метра. Освен двете колонки от зелени, жълти и червени светодиоди вляво и вдясно има цифров индикатор в средата и доста силна звукова аларма. Щом звукът от последната стане непрекъснат, спрете веднага. С течение на времето се свиква с комбинацията от звукови и светлинни сигнали и паркирането става лесно като приказка.

Извод:
Непретенциозен и същевременно изненадващо добре работещ, More Eyes носи усещане за лукс и сигурност. А опростеният монтаж и ниската цена дават възможност буквално всеки да го притежава. Ценна инвестиция в сигурността, която ви дава и допълнителна стойност при препродажба на автомобила!

Технически характеристики

 • Тип :Парктроник
 • Модел :More Eyes
 • Цвят на сензорите:черен или сребърен
 • Захранване:12 волта +/- 2 волта
 • Комсумация:  300 МилиАмпера
 • Размери на контролния блок: 100/70/25 мм.
 • Тегло на контролния блок: 86 гр.
 • Зони на засичане: отпред 0.3-1.0 метра , отзад 0.3-3.0 метра
Какъв парктроник да изберем за автомобила?
Ползите от парктроника
Как работи парктроникът за кола
2017-04-20

Наскоро взех такъв за жената (разбирате защо). Много лесно се слага и има всички приспособления за поставянето им. Препоръчвам на всички с по-дълги коли да си вземат.

  Напишете отзив

  Напишете отзив

  Напишете отзив

  Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

  Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

  Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.