Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Буреносно стъкло - Диамант призма Уникален подарък TQY6

45,00 лв

Буреносно стъкло - Диамант призма Уникален подарък TQY6 #01572

Уют в дома и офиса с оригинална капка с променящи се кристали

Един от последните хитове в интериорния дизайн са нестандартните украси с променлив вид, създаващи необичайна динамика и вълнуваща атмосфера. Особено популярни в това отношение са изделията „за предсказване на времето“.

Частица елегантност в дома или офиса

Представяме красиво допълнение към декорацията в дома във формата на капка. Продуктът е изработен от боросиликатно стъкло, което е по-здраво и химически устойчиво от обикновеното. Освен това този вид подсилено стъкло се отличава с ниски нива на топлинно разширение и механично въздействие.

Изделието е поставено вертикално върху изчистена кафява подложка, но при желание може да бъде и поставено хоризонтално или под наклон. Запълнена с флуид приличащ на вода, но със съвсем различни свойства. Разтворените вътре кристали са разположени на дъното при слънчево време и променят формата и местоположението си в зависимост от динамиката на температурата, заоблачаване, дъжд или сняг.

Тайна наука от вековете

Смята се, че идеята за устройство, предвиждащо промените в климата е хрумнало на британския адмирал Робърт Фитцрой, който го въвел като практика във флота. Легендата твърди, че дори самият Чарлз Дарвин е имал едно такова по време на своето пътешествие на борда на “HMS Beagle”.

Всъщност за свойствата на кристалите се знае малко. Но дългогодишните наблюдения и подробни записи са установили една постоянна закономерност на тяхната реакция спрямо различните времеви условия. Така например, флуидът остава прозрачен и в спокойно състояние, със скрежоподобни образувания на дъното, ако навън грее слънце и е сравнително топло. Ако обаче ще настъпи застудяване или ще завали сняг, дори и в момента денят да е ясен, в горната част на течността се оформят млечни облаци.

Ето какви други явления може да наблюдавате за „предсказване на времето“:

- Идващ силен вятър: оформят се остри образувания, приличащи на заскрежени листа;

- Облачно време: на дъното се оформя млечно-бяла утайка;

Изделието е изключително подходящо за подарък, независимо от повода. Универсален е, както за близък роднина, така и за рождения ден на шефа, може да го подарите на любопитните племенници-ученици или на приятел с вкус към оригиналните неща.

Забележка: Производителите предупреждават, че изделието е само с декоративна цел и не бива да се използва като професионален метеорологичен източник.

Технически характеристики:

Модел: капка

Материал: боросиликатно стъкло, пластмаса

Размери: 12 х 10.5 см (височина/ширина)

В опаковката:

1 брой декоративна капка с течни кристали

Инструкции

Напишете отзив

Напишете отзив

Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

Други потребители избраха също Всички Сувенири и подаръци

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.