Екшън камерите се използват предимно за заснемане на нестандартни гледки, заради което е важно да са снабдени с достатъчно функционалности, които да поддържат перфектна резолюция и да имат необходимата памет за съхранение.

Колко мега пиксела са достатъчни?

Средният клас смартфони снима с 8 MP, a стандарт по-малък от този не е препоръчителен. Трябва да вложите средства в продукта, за да получите перфектни резултати.

Съхранение

Изборът на памет зависи от това дали ще снимате от време на време или ще я използвате много често. Във вторият случай трябва да се спрете на модел, с по-голяма вместимост. Другият вариант е да си закупите микро SD карта, от по-висок клас, за да подсигурите достатъчно място за съхранение на файловете си.

Ако заснемате 4К, имайте предвид, че този формат заема повече място от стандартния Full HD. Записа за минута по този начин, ще ви заеме около 400 MB пространство. С карта от 128 GB, ще разполагате с 5 часа за 4К стойност.

Wi Fi и Bluetooth

Тези удобни екстри ще ви позволят да споделяте кадрите си в:

  • интернет;
  • социалните мрежи;
  • популярни канали.

С безжичното свързване – ще прехвърляте файловете си с отлична скорост.

Колко кадъра в секунда са ви необходими?

Различната скорост може да придаде ефекти или дефекти на материала. Стандарта е 24 fps, а ако използвате 70 fps ще откриете голяма разлика в записа, който няма да натоварва толкова очите.

Увеличение на картината

То зависи от това, колко близо се намирате до желания обект. Имайте предвид, че увеличение след х3, може да доведе до рязко намаляване на качеството, с което записвате. Постарайте се да се разположите на подходящо разстояние от това, което искате да запаметите, за да не се разочаровате след това от крайния ефект.

Цена

Закупуването на такъв артикул не се прави всеки ден, затова изберете модел, който притежава функции над стандартните. Особено ако се занимавате професионално с фотография, не можете да си позволите да правите компромис с качеството.

Приложение

Изделието може да се използва от хора на всякакви възрасти, като е препоръчително да прочетете техническото ръководство, преди употреба. Направете няколко предварителни записа, за да видите как да превключвате различните режими, за да не рискувате да пропуснете записването на важни за вас и семейството ви моменти.