Те са изключително популярни, защото дават възможността на масовия потребител да снима почти навсякъде.
Наличието на голямо разнообразие от модели може да ви обърка, когато решите да закупите такова изделие, затова ще се съсредоточим върху нещата, които са от значение.

Дизайн

Той е много сходен, като често разполага само с 3 бутона:

  • за настройки;
  • за включване/изключване;
  • за смяна на режима.

Повечето са снабдени с малък LCD екран, от които да следите основната информация.

Какво е зрително поле?

Всеки апарат има фиксиран, широкоъгълен обектив с фокусно разстояние.

Ефекта на рибешкото око създава различни ефекти, които правят линиите да стават по-извити и нестандартни. С него ще заснемете кадри с уникален стил, но не всеки потребител е привърженик на този начин на снимане.

Подводно заснемане

Артикулите, предлагащи се с такава опция са по-скъпи, но ви дават гаранция, че можете да заснемете подводния свят без да рискувате качествата на камерата. Поинтересувайте се, преди да я изпробвате, до каква дълбочина издържа, за да не се получат непредвидени ситуации.

Колко време имате за записи?

Без значение от модела, можете да разчитате на батерията за не повече от 3 часа. Ако снимате в 4К формат, времето ще се съкрати наполовина, защото устройството работи на пълни обороти и съответно консумира повече енергия.

Използването на Wi Fi сигнал, както и високите температури – са все показатели, които ще съкратят живота на батерията.

За да не пропуснете да запишете нещо важно, носете със себе си резервна, с която да замените изтощената.

Къде може да се монтира?

Използването й е възможно при най-различни условия, а с помощта на допълнителните аксесоари, ще я поставяте където пожелаете.

Ако я използвате за каране на велосипед или сърф – тогава трябва да я закрепите върху тях, а ако смятате да правите видео със себе си, трябва да сложите каска, на която да я монтирате или специални ленти за прикрепване към различни част от тялото.

Стабилизиране на изображението

Никой не обича да гледа размазани материали или такива с прекалено резки движения, затова имате опцията за стабилизиране на картината. Тя ще предотврати динамичните и неовладени движения, но за сметка на ширината, както и на качеството.

Дистанционно управление

Ако монтирате камерата на каска, ще е много трудно да я управлявате. Затова можете да закупите и дистанционно, с което да подавате желаните команди.

Контролът може да се осъществи и чрез специално приложение, което след инсталиране на смартфона, ще ви даде възможност за управление. За целта, продуктът трябва да поддържа wi fi.