Определение

Тези продукти са здрави, леки и преносими, като позволяват заснемане на видео и снимки. Освен това те имат много добра изолация, което ви позволява да ги използвате при всякакви климатични условия, включително и във вода. Те са съвместими с различни стойки и каишки и се монтират много лесно.

Плюсове и минуси

Те са малки, но с широк обектив. Достатъчно са устойчиви на сътресения, неравности и различни екстремни условия. Намират приложение във всяка сфера, благодарение на аксесоарите, с които се закрепват за всякакви повърхности. Някои апарати предлагат и излъчване на живо.

При по-евтините варианти обаче, няма да получите LCD екран, нито 4К заснемане, а ширината на обектива ще бъде видимо по-малка.

Какво да имаме предвид при избора?

Можете да се спрете на модел, който струва не повече от 100 лева, но трябва предварително да проучите какво ще получите в замяна.

Важно е форматът да бъде поне Full HD, ако смятате, че 4К варианта ще повлияе сериозно на бюджета, с който разполагате.

Стандартното заснемане е с 30 кадъра в секунда, като по-високия клас продукти – могат безпроблемно да снимат с двойно по-голям капацитет. Това прави движенията в кадрите по-плавни и без да се размазват. За „Slow motion“, трябва да изберете втория вариант, ако искате качествен материал.

Модел    

В зависимост от него, можете да монтирате артикула на различни места, но по-качествените изработки, ще ви позволят закрепването й да се случва без допълнителните аксесоари.

Не всички екшън камери са водоустойчиви. Някои изискват да бъдат поставяни в специални калъфи, преди да попаднат в мокра среда.

Живот на батерията

На който и модел да се спрете, батерията няма да ви изненада с по-голям капацитет. Всички артикули издържат до едва няколко часа работа, но можете да си закупите отделно преносима батерия и да я сменяте с изтощената.

Памет

Повечето продукти използват микро SD карта, но за да получите качеството, което изисквате, трябва класа на картата да бъде 10. Това ще ви гарантира, че няма да има размазани кадри, а чистотата на картината ще ви направи впечатление, още с пускането на материала.

Безжична свързаност

Опциите на високотехнологичните изделия могат да бъдат неизброимо много. Наличието на:

  • Wi Fi;
  • Bluetooth.

ви дава възможност да свържете устройството с таблета или смартфона си и да използвате техните екрани. А с помощта на приложение, ще контролирате лесно и прецизно движението на апарата.

GPS

Това ви дава възможност, след като заснемете клиповете, които сте решили да направите, да се приберете у дома и да ги свържете с онлайн карта, която ще определи точните координати на местоположенията и пътуванията ви.