История

Първото подобно изделие е пуснато на пазара през 2004-та година, на цена от 20 долара. Смята се, че тази камера е създадена в гараж, от човек на име Н. Удман. Тя е създадена именно с идеята да улови целият адреналин от екстремните спортове, като сърфинг, сноуборд, скейтборд, мотоциклетизъм и др.

След като се оказва, че заснемането на една екскурзия със сърф може да се запише само с професионален екип и това е свързано с много средства, Ник решава, че трябва да бъде изобретен апарат, който може да се използва от обикновения човек.

Няколко провала доближават Уидман до успеха и той започва да изкарва голяма състояние от продажбите на продукта. Той печели повече от 2.5 милиарда долара през 2005-та.

През 2015-та година

Около 10 години по-късно, този артикул е по-малък. Оптимизирам и снабден с повече функционалности. Има стотици марки, с различни конфигурации, за да изпълнят всички изисквания на масовия потребител. Можете да използвате опции, като:

  • 4К;
  • Wi Fi;
  • LCD сензорен екран и др.

Заснемането на всякакви екстремни кадри, не само във въздуха, но и под вода, са се превърнали в ежедневна дейност за всички любители на силните усещания.

Достъпни модели

Много китайски компании произвеждат достъпни изделия, които почти всеки може да си позволи. За момента GoPro остават лидери в индустрията, но големи фирми като Sony и Polaroid влизат в сериозна конкуренция, за да предоставят най-доброто. Apple също проектират своя версия, която да бъде конкурентна на тези, които са произведени до момента.

Наличието на конкуренция от страна на големите имена в индустрията, гарантира, че този продукт ще се развива още и ще имаме възможност да виждаме все по-оптимизирани и компактни версии, с големи възможности.

Какво ни дава еволюцията на този артикул

С негова помощ всеки от нас може да разкаже история, без значение на каква възраст е, какви са религиозните му предпочитания, политическите убеждения и финансовия статут.

Всеки човек иска да заснеме усещането и реакциите си за света и да ги сподели в социалните мрежи, каналите за разпространение или да ги изпрати на близките си, които се намират в друг град или държава.

Доказано е, че спомените с времето се трансформират, а когато сте изживeли нещо наистина вълнуващо и сте го записали – винаги можете да се връщате към него и да го виждате отново.