В търговската мрежа можете да откриете фотоапарати за подводно снимане и видео.

А ето и няколко основни съвети, които да следвате, за да получите желаните кадри.

Премахнете размазването

В зависимост от изделието, може да се наложи да добавите допълнителна леща, с която да фиксирате образа. Другия вариант е, ако снимате на повърхността, да закрепите устройството на шамандура и да го пръскате, за да се предотврати замъгляването.

Поддръжка

Преди да се впуснете в заснемане на подводния свят, се уверете, че изделието е годно за това. Прегледайте обстойно състоянието му, като проверите уплътненията и дали не са се наслоили прах, мръсотия, пясък или други елементи, които ще се явят като пречка при записването.

След употреба, винаги изплаквайте продукта, защото солта от морето може да причини увреждания по корпуса на екшън камерата.

Уловете най-добрия цвят

Ако се гмуркате или използвате шнорхел, в първите 5 метра се поема пълния спектър от светлина, което премахва необходимостта от светкавица. Опитайте да плувате на по-плитки места и ще откриете разнообразие от морски живот.

Водата абсорбира светлината много бързо и най-често срещаното оплакване е, че при подводните фотографии се забелязва синьо-сив оттенък. Цветът се губи, колкото по-дълбоко отивате.

Ако останете над 5 метра дълбочина, ще запазите почти всички естествени нюанси, а за по-големи дълбочини, ще се наложи да коригирате филтъра.

Използвайте слънцето на ваша страна

Старайте се то да се пада винаги зад вас, като това ще разгърне цялата гама, която натурално да използвате. От друга страна, красотата, с която лъчите пробиват пластовете вода – е момент, който си заслужава да се улови.

Приближете се, вместо да увеличавате образа

Понякога това е доста времеотнемащо, но си заслужава. Така ще запазите най-доброто качество, с което да заснемете желания обект. След като вложите търпение, ще видите, че резултатите са значително по-успешни от тези, в които сте използвали опцията „zoom“.

Добро закрепване

Уверете се, че камерата ви е свързана към нещо, а не разчитайте само на ръката си. По този начин си гарантирате, че ще гледате записите си, а няма да търсите изделието си на дъното на морето.

Оказва се, че използването на подобен артикул в това измерение не е толкова лесна задача. Необходима е старателна подготовка, както и повишено внимание, за да получите желания резултат. А след като последвате по-горните съвети ще имате:

  • цветни снимки;
  • качествени записи;
  • незабравими спомени.