Преди да стартирате свързване трябва да обърнете внимание на вашата безопасност. Винаги носете подходящото оборудване, като гумени ръкавици и гумени обувки, които ще служат като изолатор при евентуален проблем. Изключете захранването изцяло, така че е нужно да сте запознати със схемите на електропреносната мрежа вкъщи.

Бъдете наясно с цвета на жичките преди свързване. Черният проводник (понякога червен) е товарът или горещият проводник, който пренася напрежението през превключвателя. Белият проводник е нулевият и понякога е свързан с друг бял проводник. Голият меден проводник се счита за заземяващ.

Проверете и подгответе кабелите преди свързване на девиаторен ключ. Проверете краищата на проводниците за протриване или накъсване. Ако откриете някакви проблеми, отрежете повредените краища с помощта на резачки за тел. Увийте откритите части на черния и белия проводник около месинговите винтове от дясната страна на превключвателя с движение по посока на часовниковата стрелка. След свързване на всички кабели, можете да сглобите отново частите. Увийте превключвателя и винтовете на клемите с електрическа лента, за да предотвратите повреда. Тествайте вашия девиаторен ключ и прикрепете капака.

Какво е девиаторен ключ?

Какво се крие зад това наименование? Като непрофесионалисти не е нужно да сте запознати с термина. Девиаторен електрически ключ се използва, когато искаме да управляваме един светлинен източник от две точки. Например, когато влезете в коридора, светнете лампата и я гасите в края на коридора, когато излизате. Те могат да са с 3 ключа или с 4 ключа за лампа. Най-често са с квадратна форма, което ги прави подходящи за монтаж във всяко помещение. 

Може ли да направите погрешно свързване?

Грешното свързване може да доведе до пожар. Неправилното връзване на кабелите ще причини дъга, което означава, че токът прескача неконтролирано от един проводник към друг. Разхлабени или износени проводници, които не са ремонтирани или сменени, могат да причинят дъга. Затова трябва да сте запознати със стъпките за девиаторно свързване на две лампи.