Повечето дребни драскотини могат да бъдат отстранени с подходящи инструменти, с които може да се сдобиете сами, по-дълбоките трябва да бъдат поправени от специалисти.

Какво ще ви бъде нужно?

Ако се питате как се оправя надраскано стъкло? Можете да се справите лесно и сами, като ще ви са нужни – комплект за ремонт и полиране, както и микрофибърна кърпа, която често е в комплекта. Това е всичко, за да можете да извършите този малък ремонт по колата си и сами. 

Действия при полиране на стъкло

Стъпка 1 Използвайте нокътя си, за да проверите колко дълбоко е надраното. Прокарайте нокътя си по надрасканата зона на стъклото. Малките драскотини ще се усещат гладки и нокътят ви няма да се закачи. В противен случай говорим за по-сериозно надраскани повърхности. По-сериозните несъвършенства по стъклото трябва да се разрешат по-скоро, тъй като те могат да се влошат с течение на времето и да се окажете със счупено стъкло. 

Стъпка 2 Снабдете се с комплект за полиране на надрано. Такъв може да се открие почти във всеки магазин за автомобилни аксесоари. Проучете коя марка би ви свършила най-добра работа и си закупете нея. Тези комплекти за полиране са на изгодни цени, така че няма да изхарчите голяма сума.

Стъпка 3 Почистете повърхността преди полирането. Измийте я старателно със сапун и вода, за да отстраните всякакъв прах или мръсотия. С микрофибърна кърпа изсушете мястото, преди да започнете полирането.

Съвет! Не използвайте паста за зъби. Тя е може да помогне за полиране на малки несъвършенства по боята, но при полиране на стъкло няма да ви свърши почти никаква работа.

Стъпка 4 Нека колата ви е на слънце, за да може сместа да изсъхне бързо. Ще са нужни около 5-10 минути, за да е готово всичко. Не е необходимо да прилагате голям натиск по време на този процес, сместа ще свърши своята работа.

Самостоятелното полиране на леки щети по стъклото не е трудна работа. Трябва да сте сигурни, че ще можете да се справите. Отново отбелязваме, че ако повредите са по-сериозни поправката в домашни условия не е достатъчна. Трябва да се обърнете към професионалист в сферата, който по най-лесен и бърз начин ще свърши всичко.