Преди да изтичате до най-близкия до вас магазин или да направите онлайн поръчка, помислете за идеята „направи си сам“ и създайте органайзери от артикули, които вече притежавате. Това не само ще ви спести потенциално ненужен разход, но е и доста екологичен вариант. Разгледайте следните идеи за органайзери за дрехи, които може да си направите и сами.

Какво ще ви бъде нужно?

Съветите ни за органайзери за дрехи ще ви провокират да използвате наличните в дома си материали, без да инвестирате допълнителни средства. Освен това в изработката на вашите органайзери може да включите децата си. Така и ще прекарате качествено време заедно, и те ще се забавляват, докато изработват нещо с ръцете си.

Може да и подготвите няколко стари кутии за храна, картон, ножица, лепило, различни бои, панделки и други аксесоари. В изработката на вашите органайзери може да развихрите въображението си, така че да постигнете различни дизайни.

Съвети за направата на органайзери

Създайте си гардероб на стената

Създайте мини гардероб за дрехи, без да заемате никакво подово пространство, като закрепите различни закачалки на някоя свободна стена. Това е идеалното решение за претъпкан гардероб. Използвайте закачалките, за да закачите любимите си неща, като шапки, палта, та дори и обувки, или да подредите тоалетите си за предстоящите дни, за да се организирате сутрин лесно и бързо.

Дайте нов живот на старите контейнери

Загубата на капаците на пластмасовите кутии за храна е закон във всеки дом. Но следващия път, когато изчезнат, не хвърляйте кутията. Вместо това поставете няколко от тях в плитко чекмедже, за да сортирате чорапите или бельото си. Боядисайте различните кутии с любимите си цветове, за да категоризирате допълнително съдържанието.

В по-големите контейнери може да поставяте дори връхни дрехи. Ако желаете, в тях може да поставите и разделите, които може да изрежете от картон. Те ще ви помогнат още по-лесно да сортирате своите дрехи. Страхотното е, че дори може да поберете и играчките на децата си, та защо не и да складирате пазарските торбички. В тях може да поберете всичко.