Според мнозина, когато една жена иска да направи промяна в живота си, започва с косата си. Косата е гордост за всяка дама затова тя отделя толкова време и внимание за нейния стайлинг. Разбира се, времето, което е нужно зависи от гъстотата и структурата на всеки косъм. 

В съвременното натоварено ежедневие, всяка дама търси бърз и лесен начин да подреди прическата си. И може да се каже, че най-бързата и ефектна техника е къдренето с преса. За направата на страхотни къдри не е нужно да имате маша или някой друг специален уред. Вашата преса за изправяне ще е напълно достатъчна, за да направите своята фризура. 

Съвети за направа на къдри с преса

За да постигнете максимален резултат при стилизиране, ви е нужна предварителна подготовка. Измийте своята коса с продуктите, които използвате в рутината си. Подсушете внимателно с мека кърпа, специален за това тюрбан или топлачка. Изсушете я напълно преди да започнете. Напръскайте я с продукт, който ще я защити от високата температура и който ще запази влажността в косъма, въпреки това топло къдрене. 

Разделете косата си на зони. Вземете кичур и внимателно го навийте около вашата преса. Издърпвайте нежно кичура, за да се насладите на направата на изваяни локони. И това е. Както казахме по-рано, преса е напълно достатъчна, за да се справите със задачата. Друга техника не ви е необходима. Не е и нужно вашата преса да бъде с кой знае какви характеристики. Дори тази преса с най-опростен дизайн ще ви свърши страхотна работа в постигането на невероятни къдри.

След като приключите, напръскайте със стилизиращ продукт, който ще запази вашите къдри в перфектен вид и форма през целия ден. Бъдете сигурни, че ще привлечете вниманието на околните с вашите къдри.

Необходими действия в грижа за косата

За да имате страхотна грива, то трябва да се грижите за нея подобаващо. Измивайте я старателно и не прекалено често. Използвайте подходящата козметика, предвид дали вашата коса е суха, мазна, права или пък с къдри. В шампоана или балсама си може да добавите няколко капки етерично масло, например от розмарин, което ще подсили растежа и здравината на косата ви.

За да се радвате на страхотна грива, то трябва да се погрижите и за здравето на вашия скалп. Измивайте добре шампоана и балсама. Ако не успявате с ръце, използвайте специални четки. Веднъж на няколко месеца използвайте и скраб, който да отнеме мъртвите клетки и остатъците от козметичните продукти, които употребявате при измиване. 

Подсушавайте я с нежни движения, за да не нараните косъма. Задължително я изсушете преди да си легнете. Въртенето с мокра коса върху възглавницата също не й се отразява добре. В краен случай използвайте сешор, при това на ниска степен. 

Преди да я стилизирате на къдри, задължително използвайте термозащита. Зависимост от увреждането на косата ви, си правете оздравяващи маски. Можете да избирате от десетки рецепти според състоянието й. Погледнете в дневника на баба си, сигурни сме, че там ще има някоя традиционна рецепта за маска, с която тя е поддържала прическата си. Така поне ще сте сигурни, че рецептата е изпитана.