те. 

Но подобно на всяка друга безжична технология, не е гарантирано, че с тях няма да имате проблем. Възможно е да се случи така, че едната слушалка да не издава звук. Какво да правите тогава при този проблем? Ние ще ви дадем няколко възможни причини и решения, с които можете да се справите и сами.

Какви могат да бъдат причините за проблем? Тези безжични мини уреди използват вградени батерии. Ниският заряд на батерията на едната слушалка може да доведе до спиране на работата й, освен ако нивото на заряд не се повиши отново. Пристъпете към ресетиране на устройствата. Как може да се случи това ще прочетете в упътването към продукта, ако предварително не сте наясно, разбира се.

Възможен е и проблем със синхронизацията. Трябва да прекратите сдвояването и да пристъпите към свързване към мобилното устройство отново. Преустановяването на тази връзка може да разреши проблема. Възможно е и аксесоарите да бъдат мръсни. Въпреки мрежестия защитен материал, прахът и други дребни частици могат да минат през него, което да доведе до проблем с десен или ляв звук. Направете им преглед. Ако забележите мръсотия, то я почистете внимателно с малки инструменти, за да не ги повредите безвъзвратно. 

Ако пък нито едно от горните предположения за проблем не е вярно, то някоя от вашите безжични слушалки просто може да е повредена. Тези джаджи са много деликатни и уязвими на повреда, когато са изложени на влага и екстремни температури. Пристъпете към изключване и включване няколко пъти, това може да помогне. 

Освен това те имат и срок на годност. Зависимост от това как се грижите за тях, те трябва да издържат между две и три години. Батериите имат още по-кратък живот, не повече от две години. Единственото решение тогава е да смените вашите безжични слушалки. Този период е посочен в книжката с настройки, която идва с всяка техника. 

Заслужава ли си покупката на безжични слушалки?

Ако имате нужда от свободата да се движите, докато слушате персонализиране плейлисти, и не искате да се тревожите за заплетени кабели и други подобни проблеми, тези джаджи могат да са идеалният вариант за вас. Тяхното активиране не изисква никакви драйвери, а и тяхната система не подлежи на системно обновление. 

С тях се работи доста лесно. Сдвоявате ги със своя телефон, таблет или пък лаптоп и се наслаждавате на всички хитове, които ще чуете. Можете да си закупите доста евтини модели – не се тревожете, не трябва да отделяте толкова средства, за да се сдобиете с един качествен чифт. Ако пък си падате по традиционното, си вземете джаджи с кабелче.