Прахосмукачката е уред, който може да бъде открит във всяка къща. Могат да бъдат открити много бюджетни видове, а вие изберете онзи, който най-много отговаря на вашите предпочитания.

Преди да коментираме начините за използване на прахосмукачката, следва да разберем нейния начин на работа. Уредът за мокро и сухо почистване работи по подобен начин на този за почистване на прах като изключим досадното вадене на мръсната и прашна торба и нейната подмяна. Работата с нея ще ви бъде като приятна детска игра в борбата с натрупания прах, гадните петна и разлетите течности. Вместо да използва стандартната торбичка от плат, тя използва система с две кофи за разделяне на сухи и мокри отпадъци, като това е иновация в света на домашното почистване. 

Защо да изберете точно такава прахосмукачка?

Уредът за мокро и сухо почистване е универсален уред за почистване, който не само премахва прах, но е идеалният продукт за борбата ви и с отстраняването на мокри разливи. Работата с нея ще ви накара да забравите смяната и използването на досадните прашни торбички. Купувайки си подобен уред, ще си направите истински подарък.

Всички домакински джаджи от този тип се предлагат и със сменяеми четки и насадки. Уредът за мокро и сухо почистване е идеален подарък за домакинството, особено ако имате малки деца или подрастващи, домашни любимци и се сблъсквате често с разлети течности върху подове, килими също така и паркет. Можете също така да почиствате и вашите мебели и матраци от петна, които са се наслоили с времето им на използване и е трудна работа да премахнете на ръка. 

Потърсете различни марки и дизайни във физически магазини или онлайн, изберете каква точно искате, с какви характеристики, като вземете предвид цената, мощност, дизайн на вашия уред, за да ви бъде верен помощник в задачите.  

Преди използването им е добре да разгледате инструкциите, които са дадени от производителя за безопасност, съхранение, почистване и работа с продукта за вярна служба дълги години. Обърнете също внимание на нейната поддръжка и подмяна на филтър, защото е препоръчително след известно време той да се подменя с нов. Също така е идеалният подарък за вас и вашето домакинство или ваш близък приятел, когото искате да зарадвате. Докато боравите с вашия помощник, ще ви доставя голямо удоволствие, тъй като той има перфектна ефективност върху замърсените подове, забравяте също дори за гадните алергии от неприятния прах. Има различни приставки и насадки. Идеален почиствател за домакинството и битовите нужди.  

Основни елементи на уреда

Събирателната камера и моторният блок са основните части на уреда за мокро и сухо почистване. Начинът на работа е следният - моторът на прахосмукачката е разположен отгоре на събирателната камера. Вентилаторът издърпва въздуха през маркуча и събирателната камера на прахосмукачката. Когато той преминава през по-малка площ, скоростта става по-бърза и създава всмукване. Бързата скорост помага при улавянето на частици и прехвърлянето им в събирателния резервоар без да вдига излишен прахоляк във вашия дом. Когато въздухът навлезе в по-голям събирателен резервоар, прахосмукачката освобождава частиците. Въздухът излиза към горната част на прахосмукачката.