Подберете продукт с правилния цвят за вас. Този вид козметика за вежди  се предлага в множество нюанси. Трябва да съчетаете цвета й с цвета на косата си, както и с тена на кожата ви. 

В следващите редове ще откриете кратки инструкции за използване на този вид грим:

Вземете малко количество със скосена четка и очертайте границата на веждите ви. Следвайте естествената им форма. Попълнете ги за по-голяма дефиниция. Не прекалявайте с нанасянето. Старайте се към по-естествен вид. Нанесете още помада, ако е необходимо. Последната стъпка във вашия стайлинг е да разрешите косъмчетата с помощта на четка. Така ще накарате продукта да се разпредели равномерно, за да предотвратите наслояването. 

Как се почиства помада?

Помадата е продукт, който се характеризира с дълготрайност, но почистването му се случва без много усилия. Независимо дали използвате мицеларна вода, почистващо олио, мокри кърпички или друг препарат за премахване на грим, то е важно да използвате лек натиск и странични движения, за да го почистите. Почиствайте по посока на косъма, докато не свалите целия грим.

Предимства на помадата

Можете да избирате от множество варианти за подчертаване на вашите вежди. Но защо тази козметика да ви бъде фаворит? Тя ви позволява да работите с размах. Тъй като не се размазват лесно и са водоустойчиви, продуктите са идеални за кожа, която е податлива на омазняване. С нея ще имате перфектен външен вид през целия натоварен с ангажименти ден. 

Единственият недостатък е, че козметиката е толкова страхотна, че може да ви се прииска да се гримирате с още и още. Имайте предвид, че е лесно да прекалите. 

Как да изберете помада?

Трябва да избирате помада според това от какво се нуждаят вашите вежди. Дали само от подчертаване? Дали от попълване? Или пък искате нещо щуро и няма да се поколебаете да сложите малко цвят върху тях?

Задължително е козметиката, на която ще се спрете, да е подходящият за вас нюанс.  Потърсете съвети от продавач-консултанта в любимата ви дрогерия, ако не успявате сами с вземането на решение. 

Моливът е най-разпространеният вариант за грижа за окосмяването над очите ви. Той е ключът към добавянето на мек и естествен завършек. Моливите също са отлична основа за пудра. Той е подходящ за онези, които имат редки косъмчета, празнини в тях или пък асиметрия.

С пудрата ще успеете успешно да прикриете празните зони. Прахообразните продукти помагат също за запечатване на моливите, така че косъмчетата да изглеждат по-плътни. Отново трябва да изберете нюанс, който е по-близо до косата ви.

Гелът е не толкова популярен вариант. Но той може да се определи за най-бързият и най-лесният начин за добавяне на цвят, финна фиксация, разнасяне и плътност. Гелът може да се сравни с лек гел за коса.

Имате буйни вежди, които трудно поддържате подредени? Восъкът е за вас. С негова помощ ще държите косъмчетата в ред през целия ден. Подобно на моливите, восъкът може да се използва и като основа за пудра. Восъкът е нещото, което ще укроти вашите косъмчета.