Ръчната изработка е страхотен начин да внесете разнообразие в декорацията за всеки празник. От направата на коледна украса до плетене на одеяло, можете да реализирате сами много идеи. Ако искате да научите нещо ново, разбирането как се правят панделки е страхотно знание. Те ще са красив детайл към всеки подарък. 

На пазара можете да откриете голямо разнообразие от ленти с различен дизайн. Когато те биват сгънати, следвайки точни инструкции, те ще се превърнат в красиви декорации. Тяхната изработка е толкова лесна и бърза, а виждайки ги, ще имате усещането, че са изработени от професионалист. Освен за декорация за подарък, те могат да се прикрепят към детски рокли, шапки, чанти, та дори портмонета и домашни чехли. Развихрете въображението си и не се бавете да изпробвате вашата сръчност. 

Какви материали са ви необходими?

За изработката са ви нужни материали, които могат да бъдат открити във всеки дом. Задължително е обаче да си изберете красиви ленти. Можете да избирате от много различни видове, например от сатен, от дантела и т.н. Изборът ви трябва да зависи от това към какви подаръци или други предмети ще ги прикрепяте. Най-практичният вариант е да изберете ленти с кабелни ръбове. С тях ще оформите декорацията супер лесно и няма да се затрудните при огъването им. Телта също така помага на панделката да не се смачка и да е в перфектна форма по-дълго време. 

Острата ножичка също е задължителен аксесоар за тази изработка, както и запалка, с която да обгорите краищата на отрязаната лента. Ако имате под ръка и пистолет за течен силикон, може да го използвате, за да закрепите изработеното върху каквото пожелаете.

Съвети за сгъване на панделки

След като сте избрали лентата, с която ще работите, трябва да определите размера на декорациите, към чиято изработка ще пристъпите. След като го направите, трябва да направите примка с лентата. Увийте лентата около примката още два-три пъти. 

Имайте предвид, че броят на примките ще бъде еквивалентен на броя „кръгове“ на панделката. Така че вие изберете дали вашата ръчна изработка ще бъде с по-пищна структура. Срежете лентата на един сантиметър от средата. За да оформите опашките на панделката, отрежете малко по-дълго парче от лентата. 

Стиснете с два пръста лентата в средата, завържете я с лентата, която срязахте за опашките. Ако не сте сигурни във вашите умения, използвайте миши опашки, за да стегнете лентата по-здраво. И отгоре завържете лентата за опашките. Разпънете създадените от вас по-рано примки. Отрежете опашките, ако е необходимо. Изработката на този страхотен аксесоар се случва само за няколко минути, а той ще направи истинско впечатление на всеки.

Какво може да декорирате с този аксесоар?

Въпреки че първото нещо, с което хората свързват панделката, е опаковането на цветен подарък, има много други начини да оползотворите този аксесоар. Възможно е да аранжирате с тях букет цветя, шнолите си за коса, та дори и някоя картина.  

Когато искате да декорирате подарък или пък коледната елха, не е нужно винаги да инвестирате допълнително средства в празнична украса. Понякога може да постигнете различен облик с помощта на творчество, което е ваша изработка. Панделките са нещо такова. Не е нужно да имате професионална техника, за да се справите с тяхното оформление.