Нанесете малко количество от бб крема на дланта на ръката си. След това с върховете на пръстите си го разнесете нежно по цялото си лице. Ако кремът е по-плътен, то можете да използвате четка за фон дьо тен. Можете да използвате и гъба за грим, ако така ще ви бъде по-лесно. След като приключите с нанасянето, добавете коректор за допълнително закриване на кожни проблеми. Нанасянето на фиксираща пудра не е задължително, но пък ще помогне да запазите грима си за по-дълго време и да постигнете по-матово покритие. 

Какво е бб крем?

Той е гаранция за красота. Осигурява свеж, естествено изглеждащ цвят на кожата. Това е многофункционална козметика, която съчетава предимствата на грижа за кожата, като овлажняване и слънцезащита, с леко покритие. Подходящ е за всеки тип кожа, включително суха, мазна, комбинирана и нормална. 

Как да изберете бб крем?

Не всички бб кремове са еднакви. Първо, те се различават по консистенция – можете да откриете леко прозрачен макиаж, пигментирани опции, както и леки формули за нанасяне, които действат за овлажнение. Изберете онзи продукт въз основа на това колко покритие искате да имате.

Ако искате кожата ви да има съвсем леко покритие, то пристъпете към смесване с вашата хидратираща козметика за лице или пък с олиото ви за кожа. Ако пък желаете по-голяма пигментация, то смесете вашия лек бб крем с фон дьо тен с по-тъмен тон. 

Преди да изберете коя формула да сложите на лицето си, то трябва да имате предвид и вашата кожа – дали е суха, мазна или пък смесена. Така ще знаете на какво да се спрете, за да имате естествен и озарен вид. При по-мазна, изберете формула с матов завършек. 

Кога може да се използва?

Прибягвайте до нанасяне всеки ден, ако желаете. Ако е необходимо, нанесете повторно през деня за по-голямо покритие. Или след около 6 часа след първото мазане, за продължителна SPF защита. Използвайте го сутрин, когато нямате време за цялостна грим визия. Или пък докато пътувате и нямате достатъчно място в багажа си, за да вземете целия си козметичен несесер. Идеален, ако искате да постигнете напълно естествен грим, подходящ за ежедневието. Ако имате проблеми с кожата, например дразнене, от използването на продукти с по-тежка формула.

Тази декоративна козметика е с по-лека консистенция от фон дьо тена и е с няколко предимства за кожата. За разлика от тежкия макиаж, тя не запушва порите, а хидратира кожата. Колкото и да е безопасен за ежедневно нанасяне обаче, е препоръчително да го премахвате преди сън. Премахнете го с почистващия препарат, който използвате редовно, като мицеларна вода или пък почистващо олио или лосион. 

Може ли бб кремът да замести фон дьо тена?

Тази декоративна козметика осигурява лек, сияен оттенък на кожата, като при поставянето й придава равномерен блясък и намалява зачервяването, но няма да успее да прикрие значителни пигментни петна и белези, както фон дьо тена. Това кой продукт ще изберете за нанасяне, зависи изцяло от вашите предпочитания и нужда – дали ще ви трябва само леко покритие за през деня или пък ви е нужен по-тежък грим за парти вечер или пък романтична среща. Но не е нужно да нанасяте двете козметики едновременно.