Втората стъпка е да сдвоите устройството с вашия рутер и да оцените какъв е сигналът на желаните места за инсталиране. За да го сдвоите за вашата собствена вътрешна мрежа е необходимо първо да установите кабелна връзка към вашата локална интернет мрежа. При инсталацията дайте на камерата минута, за да завърши захранването и зареждането. 

За инсталация е нужно и да откриете wifi джаджата и достъпа до нейния уеб интерфейс. За целта ще трябва да използвате IP адреса 192.168.1.109 – той често се използва по презумция при настройка. Трябва вашите компютър и мрежата са съвместими с кабелната IP адресна схема на камерата.

За финал на тази инсталация трябва да свържете wifi уреда за сигурност към уред за запис на видеото, мобилно приложение или компютърен софтуер. Така ще може да наблюдавате какво се случва по всяко време според разположението на тази секюрити система.

Функции на wifi камера

Едно от най-популярните приложения на външна защита, чиято инсталация е лесна, е домашната сигурност и защита от нарушители. 

С wifi устройство можете да наблюдавате от разстояние вашето жилище или най-близки приятели и роднини, ако имате под ръка някое мобилно устройство. Ще можете да гледате случващото се в реално време, да качвате снимки в облакова услуга и да получавате предупреждения за откриване на движение, благодарение на вграден детектор за движение и дори да комуникирате чрез двупосочен звук. Дори може да виждате какво се случва през тъмната част от деня, благодарение на функцията за нощно виждане. Инсталацията на подобен продукт е лесна и с нея можете да се справите и сами.

Някои съвременни техники вече предлагат предимства като разпознаване на лица и следене на движещи се обекти. Друго популярно приложение е наблюдението на домашни любимци и интерактивната игра. Можете да наблюдавате косматия си приятел, докато сте далеч от дома, гарантирайки неговата безопасност и благополучие. Също така родителите могат да следят малките си от всяко място в къщата или дори когато са навън, без да нарушават съня на бебетата.

Струва ли си да инвестирате в подобен продукт с лесна инсталация?

Тъй като повечето устройства използват облачно съхранение, можете да пазите повече информация, отколкото ако използвате кабелна система . Някой облачни услуги предлагат до 60 дни запис. Безжичните камери са чудесно решение за наемателите, тъй като са лесни както за инсталиране, така и за деинсталиране. 

Могат ли да работят без ток?

Да, охранителните wifi малки камери, които работят на батерии и са с безпроблемна инсталация, могат да работят и без захранване. Захранваните с батерии охранителни камери ще записват видеоклиповете за детекция на движение или на SD картата, или на допълнително устройство-хъб като базовата станция.

Какви са слабите страни на подобна wifi технология?

Смущенията в wifi сигнала са основна слаба черта. Това може да доведе до изгубване на сигнал между устройствата, така че вие да имате проблем с това да виждате случващото се в реално време. Възможно е и част от записите да не се запаметят. Тези смущения в сигнала могат да бъдат причинени от различни фактори, като физически бариери, намеса на други устройства и т.н.