Ако търсите начин как да подобрите безопасността си на пътя и да се защитите в случай на злополука, инсталирането в колата ви на някой от моделите видеорегистратори, които се продават във 4sales.bg, е чудесен начин да сте една степен по-защитени, докато шофирате. Този продукт, предназначен за автомобили, може да ви осигури допълнително спокойствие, като същевременно ще ви осигури доказателство при инцидент на пътя.

С помощта на видеорегистратори ще имате допълнително поглед към пътя. Не само, че тези видеорегистратори ви осигуряват спокойствие, докато шофирате по вашия маршрут, но и записите при птп могат да се използват като доказателство за съдебни производства или застрахователни искове. В допълнение, тези служебни устройства за автомобили могат да накарат другите участници в движението да бъдат по-внимателни. Това устройство за коли е толкова малко допълнение, но може да ви донесе много ползи.

Как да настроим видеорегистратори за огледало на кола?

След като сте избрали джаджата за вашето превозно средство, е време да помислите за следващия етап – инсталация. Важно е тя да е с правилен монтаж на някое от вашите огледала или прозорци, за да работи правилно. Мястото трябва да осигурява сигурно и стабилно закрепване. Устройството трябва да е центрирано на своята стойка, за да покрива лявата и дясната страна на колата ви. Най-често джаджата се монтира зад огледалото за обратно виждане.

Имайте предвид и какво зарядно ще използвате. Повечето шофьори предпочитат да използват USB кабел или да включат устройството си за автомобили да се зарежда в запалката за цигари. Имайте предвид, че трябва да го изключвате, когато изгасвате автомобила си, за да се повреди неговата батерия. С внимание скрийте кабелите, доколкото това е възможно.

След като завършите инсталирането на вашата камера за управление, ще искате да конфигурирате настройки като разделителна способност, час и дата, времена на запазване на запис, режим на паркиране и т.н. След като всичко е настроено, вие сте готови да започнете да използвате вашата камера. Не забравяйте периодично да проверявате устройството си. Уверете се, че е здраво монтирано на място и винаги проверявайте кабелите за признаци на износване. Освен това проверявайте редовно видеоклиповете, за да сте сигурни, че се записват правилно.

Колко памет ни е нужна, за да записваме с видеорегистратори?

Всички видеорегистратори за автомобили използват SD карти. На пръв поглед може да изглежда логично да използвате карта с памет с голям капацитет, за да може устройството да прави запис с по-голяма продължителност. Но тя има един голям недостатък – има ограничен живот. Въпреки че е малко вероятно картата памет на вашите таблет, телефон, устройство за навигация или други подобни да се повреди, при използването на камера за автомобили нещата стоят по друг начин.

Използвайте за видеорегистратори карта с висока издръжливост, проектирана специално за интензивна употреба и екстремни метеорологични условия, защото несъмнено вие ще шофирате в такива. 

Какъв е обхватът на видеорегистратори за коли?

Обхватът се отнася до това каква част от околната среда/пътя може да бъде записана пред или отзад на автомобила с видеорегистратори. Най-разпространените модели записват около 120 градуса и достигат до 180 градуса. За сравнение, човешкото око има зрително поле от около 140 градуса, така че 180-градусовата камера ще улови повече от това, което се случва отстрани на колата ви.