ФМ трансмитерите са страхотен евтин начин да вдъхнете нов живот на аудиосистемата във вашата кола. Вместо да надграждате главното устройство или да инсталирате нова по-скъпа аудио уредба, един висококачествен трансмитер ще отвори нови възможности за слушане. Подобни качествени безжични устройства можете да откриете във 4sales.bg. Забравете за инвестицията в скъп тунинг за вашия автомобил, заложете на по-евтините трансмитери, които са също и толкова ефективни. 

Докато повечето по-нови превозни средства имат вграден bluetooth за безпроблемен стрийминг от смартфон, по-старите автомобили са ограничени до авто FM и ам радио. Трансмитерът използва честота с малък обхват, за да изпраща и получава информация към блутут устройства чрез радиовълни, действайки като алтернативен адаптер. Това не само ви позволява да предавате поточно любимото си аудио от вашите устройства, но и да използване устройството като хенсфри.

Имайте предвид, че ако устройството е свързано за телефон, когато колата ви не е запалена, тогава да, то може да изтощи батерията ви. Винаги проверявайте дали трансмитерът е изключен, преди да напуснете превозното си средство.

Как се свързват трансмитери за кола?

Свързването на подобно устройство се случва изключително лесно – само в няколко стъпки. Не ви трябва предварителна подготовка или технически познания. Ето кои са те:

  • Включете FM предавателя в aux входа на автомобила си или в запалката.

  • Задръжте натиснат бутона за връщане назад, докато честотата започне да мига.

  • Настройте честотата на FM предавателя и радиото на автомобила на една и съща честота.

  • Свържете телефона си към Bluetooth на FM предавателя.

  • Сега можете да слушате любимите парчета според любимия ви музикален стил или да провеждате разговори, докато шофирате, без да се притеснявате, че държите в ръце мобилния си телефон.

Как се включват ФМ трансмитери?

Когато автомобилът ви не е толкова съвременен, за да слушате просто ей така любимите си mp3 парчета, когато сложите флашка в наличния USB порт, то малките трансмитери ви идват на помощ. Те са различни видове, за да удовлетворят вашите нужди.

  • Включете стерео уредбата на колата.

  • Намалете звука й.

  • Настройте стерео уредбата на колата на FM честота.

  • Изберете FM честота между 88,1 MHz и 107,9 MHz, която не се използва в момента. Съвсем нормално е качеството на сигнала да се променя, когато сменяте местоположението си.

Какво представляват тези трансмитери?

Малките трансмитери са електронни устройства, използвани за генериране на радиовълни с цел предаване или изпращане на данни с помощта на антена. Предавателят е в състояние да генерира радиочестотен променлив ток, който след това се прилага към антената, която от своя страна го излъчва като радиовълни. Има много видове предаватели в зависимост от използвания стандарт и вида на устройството – например много съвременни устройства, които имат комуникационни възможности, имат предаватели като Wi-Fi, Bluetooth и др.