Възможно е да инсталирате вашия телевизор, рутер и други приемници, където искате, без да се налага да се справяте с бъркотията от кабели. Ключът към намаляването на този безпорядък е интелигентното мислене - можете да мислите за това като за криеница, а вие ще сте в ролята на интериорен дизайнер. Когато окабеляването е извън полезрението ви, то ще бъде извън ума ви, така че останалата част от вашето пространство ще изглежда стилно и подредено. 

Необходими принадлежности за скриване на кабели

Според това къде е разположението на тези проводници и как ще ги прикриете ще се нуждаете от подходящи елементи за монтаж. Те обаче не са твърде специфични и лесно могат да бъдат открити във всеки строителен магазин, например свински опашки, скоби, тиксо, такер и др. подобни.

Методи за скриване на кабели

Закачете ги към мебелите. Независимо от стила на вашия дом, вашите мебели могат да скрият електрическите проводници. Вместо да ги оставяте да висят по стената или пък да са на пода, използвайте скоби или друго удачно приспособление за монтаж, за да ги прекарате отзад по мебелите, така че да не се виждат. Можете дори да боядисате проводника в същия цвят като мебелите, за да го прикриете допълнително. Това е един от най-лесните начини за скриване на окабеляването на всички устройства вкъщи.

Скрийте ги под килим. Подпъхването под килим е страхотен, невероятно лесен начин за изолиране от вашия поглед. Залепете ги с малко тиксо, за да е сигурно, че няма да шават под краката ви. Използвайте изолационно електрическо тиксо за повече защита и сигурност.

Използвайте первазите. Един страхотен трик за скриване е да слеете проводниците с вашите первази. Вариант е да използвате малки скоби, с които да ги закрепите към тези профили. След това боядисвате в същия цвят и сте готови. Съвременните первази пък имат специални канали, които са функционални и са създадени точно за тази цел - скриване, така че да не трябва да пробивате нищо.

Използвайте уреди, захранвани с батерии. Понякога превенцията е най-добрият метод, за да не се налага скриване по-късно. Когато става въпрос за осветление и друга домакинска електроника (често вариантът не е подходящ за телевизори), потърсете опции, които са захранвани с батерии или акумулаторни, за да избегнете необходимостта да се занимавате с кабели. 

Поставете ги в чекмеджето. Направата на няколко креативни модификации на чекмеджето на бюрото ви или това на нощното ви шкафче може да премахне гледката на грозен разклонител и ще ви помогне за неговото скриване. Разположете бюрото или шкафчето в близост до контакти. С помощта на бормашина пробийте дупка в чекмеджето. След това прекарайте кабелите през отвора и сте готови. Така лесно можете да приберете зарядното за таблет, телефон, лаптоп или други USB кабели, каквито можете да откриете във 4sales.bg.