По-новите модели имат предварително зададени програми, за да не трябва да гадаете колко време му трябва на даден продукт да бъде обработен.

Вашият блендер ще свърши цялата работа за няколко секунди. Всяка рецепта може да се превърне в супер гладка смес светкавично бързо. Уредът ще подпомогне здравословната ви диета. Зеленчуци, подходящ е и за ядки, плодове, та дори и различни меса могат да бъдат смлени, за да се храните с питателна храна всеки ден.

Каква е разликата между блендер и пасатор?

Двата уреда имат колкото и прилики, толкова и разлики. Вашият блендер например е по-мощен, но пък не е толкова лек и компактен. Той може да смила и пюрира, докато с пасаторът можете да единствено да пасирате храни до хомогенна смес. Блендерът е идеален избор на продукт за смути, смилане на замразени плодове, приготвяне на бебешка храна, супи и др. Благодарение на пластмасовата или метална купа, ще блендирате без да правите излишна бъркотия в кухнята. Пасаторът ще ви свърши страхотна работа за винегрети, сосове или бита сметана. 

Как да изберете перфектния за вас продукт?

Когато искате да си закупите блендер, трябва да обърнете внимание на няколко момента. Каните на блендера могат да са от пластмаса или от стъкло. По-скъпите модели обикновено са със стъкло. Предлагат се и в различни размери. Ако искате да смилате и да кълцате, трябва в комплекта да има ножче за кълцане. Пюрирането, разбъркването и смесването изисква само стандартен блендер. Неръждаемата стомана е най-добрият материал за острието.

Колкото по-мощен е вашият помощник, толкова по-бързо ще свърши своята работа и смляната смес ще е по-хомогенна. Някои устройства се предлагат с предварително програмирани функции. Колкото повече се добавя откъм функционалност, качество на материалите и мощност, толкова повече расте цената. На сайта 4sales.bg можете да намерите качествени блендери за смути.

Защо да притежавате професионален смути блендер във вашата кухня?

Помислете за готварските ви навици. Ако приготвяте редовно смутита, шейкове, бебешка храна, ледени смутита или големи количества супа, то обикновен пасатор няма да ви свърши работа и трябва да заложите на машина с висока мощност. Ако пък не посягате толкова често към пасираните храни, е по-приемливо да си вземете и продукт от по-нисък клас, или пък дори пасатор. Все още ще можете да приготвяте сосове и супи, но няма да е необходимо да жертвате много място за съхранение.

Съвети при използването на блендер, подходящ за бързи рецепти

Задължително е да следвате количествата, посочени на каната на вашия качествен кухненски робот – не бива да я препълвате, за да не рискувате разливане. Важно е и да поставяте съставките в правилния ред във вашия нутри уред. Ако каната е по-голяма редът е – течности, сухи съставки, листни зеленчуци, плодове/зеленчуци и накрай замразените продукти. Ако пък е по-малка – лед и замразени продукти, плодове/зеленчуци, листни зеленчуци, сухи продукти и накрая течности.

Избягвайте месенето на тесто, смилането на жилаво месо, приготвянето на картофено пюре и смилането на плодове и зеленчуци за сок, например сок от моркови, без подходящата настройка. Колкото по-твърд е продуктът, толкова по-вероятно е уредът да прегрее. За по-ситно нарязани продукти, използвайте мини чопър.