На пазара има изключително здрави модели столове, които да се съчетаят с вашето бюро, така че имате варианти, от които да избирате. Тази покупка е особено важна, за да можете да работите в максимално удобство и в края на работния ден да не чувствате напрежение в ръцете, кръста или врата си. 

Качествени и здрави модели за бюро се предлагат онлайн на 4sales.bg, които са и достатъчно евтини, за да не натоварите бюджета си и да се впишат идеално във вашия офис. Добрият продукт за бюро трябва да ви помага да вършите работата си, като същевременно пасва на извивката на гърба ви и не влияе неблагоприятно на здравето ви.

Как да изберем офис стол?

Вашият предпочитан модел от целия асортимент офис столове трябва да е с регулируема височина. За оптимален комфорт трябва да сте седнали така, че бедрата ви да са хоризонтални спрямо пода. Трябва да можете да позиционирате облегалката си по начин, който отговаря на позицията, в която работите. Ако се нуждаете от допълнителна опора, можете да прикрепите допълнителна облегалка.

Важно е материята му да е дишаща, така че тялото ви да не се поти, когато седите и работите дълги часове. Най-добре е да избягвате седалки, които са твърде меки или особено твърди. Меката повърхност няма да ви предложи достатъчна опора, а пък твърдата ще ви се стори доста неудобна след няколко часа.

Вземете офис продукт с удобни подлакътници за работа, за да намалите част от напрежението във врата и раменете си. Подлакътниците също трябва да са регулируеми, за да можете да ги позиционирате по начин, който позволява на ръцете ви да почиват.

Как да сглобим офис кресло за бюро?

За сглобяването на вашата нова покупка не се нуждаете от специални инструменти или някаква особена предварителна подготовка. Повечето кресла за бюро не се състоят от много елементи, а самото сглобяване се случва само с няколко движения. Разопаковайте всички елементи. Уверете се, че не сте забравили някоя част от кашона. Монтирайте първо колелцата към основата. След това поставете газовия амортисьор в основата, към която по-рано прикрепихте колелцата.  Поставете механизма под седалката. Закрепете го с помощта на предоставените болтове. Прикрепете подлакътниците към долната част, използвайки отново предоставените болтове. Поставете стола върху газовия амортисьор. Накрая прикрепете облегалката и сте готови. Преди да започнете работа се уверете, че сте нагласили подлакътниците и височината на стола според вашата физика.

Коя е правилната височина за вашия стол?

Независимо дали използвате ортопедичен модел за компютър, то трябва да знаете на каква височина трябва да е той, за да сте максимално продуктивни и да не се чувствате изморени още в началото на работния ден. Правилната височина за бюро е, когато и двата ви крака са стъпили на пода и коленете ви са на нивото на бедрата. При тази позиция на продукта за бюро, задължителен за вашия офис, намалявате въртенето на таза, което от своя страна намалява налягането в лумбалните дискове.