Те позволяват на потребителите да играят различни игри, да гледат видеоклипове и то в HD резолюция, но също така имат и съществен недостатък - батерията пада бързо. Външната опция се превръща в незаменим спътник за много смартфони, защото с нея устройството Ви става изцяло автономно. Нека изберем най-добрия вариант и то безжичен!

Батерията на Вашия смартфон се изтощава твърде бързо



Можем да направим всичко, за да намалим консумацията на енергия от телефона си. Понякога, едно зареждане не е достатъчно за цял ден. Ако сърфирате постоянно в социалните мрежи и приложения, вече сте забелязали, че зарядът трудно ще Ви стигне за ден.

Чрез намаляване яркостта на екрана, прекъсване на безжичните връзки, премахване автоматичната синхронизация на акаунти или активиране на енергоспестяващ режим, може да спечелите минутки, а дори понякога часове. Е, все пак не трябва да очакваме чудеса като с лаптопа!

Ясно е, че колкото повече използвате за телефона си, толкова по-бързо заряда му пада. Ако сте от хората, които прекарват часове в мобилната мрежа, гледайки видеоклипове или проверявайки съобщенията си, помислете за инвестицията в power bank .

Какво е външна батерия и защо да я изберем?

Външната батерия е под формата на малка, сравнително малка пластмасова кутия с един или два USB изхода. Съвместими с повечето смартфони, но стават и за таблети, тези преносими зарядни устройства се харесват на всички. Купуването на такова улеснение трябва да отговаря на характеристиките, които ние от онлайн магазин 4sales.bg ще Ви дадем! Времето за зареждане, действителният капацитет и изходният ток са елементите, които трябва да се проверят!

Как да изберем външен power bank?


Първият критерий, който трябва да вземете предвид, е действителният капацитет в милиамперчасове. Той трябва да е по-висок от заряда на Вашия смартфон.

По-конкретно, ако Вашия мобилен телефон е с капацитет 2500 mAh, трябва да изберете преносимо зарядно с поне 3400 mAh. Ако изберете външна батерия с по-малък капацитет, няма да можете да заредите напълно своя смартфон. Колкото по-голям и мощен е капацитетът, толкова по-тежка става външната батерия. Ето, защо е важно, особено ако Вие я купувате за да пътувате с нея.

Особено внимание трябва да се обърне и на времето за зареждане на power bank-a.Понякога забравяме за него, но той трябва редовно да се включва в контакт. Някои модели имат и дисплеи, които могат да се използват за точно определяне на нивото на заряд. Устройствата, поддържащи A1 вход са най-добри и се зареждат по-бързо (fast charge). Батерията с голям капацитет е добра, но тя все пак трябва да може да зарежда вашето устройство с висока скорост. Смартфоните обикновено изискват мощност от около 1A. За таблети или телефони с много голям екран изберете изходен интензитет от 2A.

Направете информиран избор и нека Вашият смартфон бъде винаги готов за път. Разгледайте различните видове power bank, които предлагаме и поръчайте! А, ако искате да сте на върха на тенденцията – има преносими такива със соларни панели.