Тя е лесно преносима и не изисква място. Можем да съхраняваме голямо количество информация в зависимост от нейния капацитет. Удобна е за сваляне на музика, на която можем да се наслаждаваме в колата или друго превозно средство.

За да прехвърлите музика от телефон на флашка Ви е нужен такъв модел мобилно устройство, който да поддържа функцията OTG. OTG е специфично свойство на апарата да чете данни от флашка без да се изисква намесата на компютър.

Има два начина, чрез които да проверите дали Вашият Android има такава функция. Първият е свързан с това, че можете да погледнете на кутията или инструкциите за употреба, свойствата които притежава Вашият модел телефон. Другият начин е да свалите предназначено за това приложение. Ако то не е съвместимо с Вашето устройство това е показател, че не поддържа такава дейност.

Какво ще ни е нужно?

За да осъществим свързването между телефона и флашката са ни необходими флашка, преходник с USB OTG кабел и следването на тези лесни стъпки:

  • Свържете флашката към женския USB край на адаптера;

  • Другия край включете към Type-C жака на смартфона;

  • Ще Ви излезе известие на мобилния телефон показващо наличието на устройство. Кликнете върху него;

  • Сега можете да преглеждате файловете на флаш паметта и да ги копирате в смартфона, или да извършите обратния процес.

Другият начин за сдвояване между двете устройства, е да си закупите флашка, която поддържа конектор, съвпадащ с жака на Вашия телефон. Директно се включва в него, което Ви позволява моментално прехвърляне на файлове, песни и информация. Преди да закупите такава флашка обърнете внимание на следните фактори:

  • Съвместимост;

Уверете се, че е съвместима с Вашият мобилен апарат. Това означава, че е нужно да отговаря на жака, който притежава Вашия телефон. В противен случай може да не се осъществи свързването.

  • Скорост;

Колкото по-голяма е скоростта, толкова по-бързо се обменят файловете между двете устройства. 

  • Размер на хранилището.

Ако искате да архивирате само няколко изображения, видеоклипове или документи, 32 GB вероятно са повече от достатъчни за допълнително съхранение. Но ако трансферирате данни от цели телефони наведнъж и очаквате да го правите често, може да изберете по-голяма флаш памет с капацитет 128 GB или дори 256 GB.

Какви други начини има да запишем музика на флашка?

Можете да запишете музика на флашка от компютър. За целта трябва директно да включите Micro USB устройството в порта на апарата. То ще бъде разпознато и на екрана ще Ви се появи прозорец. В крайна сметка ако не изникне такъв можете да открием диска на външното устройство в „Моят компютър“. Ако имате готова свалена музика я копирайте и поставете в папката на флашката. Но ако нямате такава започнете да я сваляте и повторете горепосочените стъпки.

Какви продукти предлага 4sales?

Нашият онлайн магазин 4sales предлага разнородни продукти на достъпни цени. Те ще Ви впечатлят освен заради уникалния си дизайн, но и допълнителните екстри, които са включени в тях. Могат да се свързват към различни апарати като CD радио за кола, колони, лаптопи, таблети. Предоставят Ви възможността да слушате любимите си изпълнители по всяко време и да се наслаждавате  на всяка една минута. Затова не пропускайте уникалните промоции, които специално сме създали за Вас.