По-голямата част от дамите не обръщат внимание, когато си купуват пила и не са запознати, че съществуват различни видове, които имат различни приложения и функционалности. Важно е да вземаме предвид какво купуваме, защото освен разлики в самите пили има и разлики в срока на годност. Да, пилите също имат срок на годност и някои се износват доста по-бързо от други.

Какви са основните видове пили за нокти?

Козметичната индустрия е пренаселена от производители и различни марки и понякога е трудно и объркващо за нас като потребители да вземем правилното решение за нещо. Затова е важно да се информираме предварително и да бъдем максимално подготвени по отношение на нашата покупка.

Пилите за нокти са чисто доказателство как можем да си навредим вместо да си помогнем, ако купим нещо, което не е подходящо за нас. Основните характеристики, които диференцират видовете пили са материалите, от които са направени и колко зърнеста/абразивна е тяхната повърхност. Видовете пили спрямо абразивните им повърхности се разделят на:

  • Метални;

  • Хартиени/Пясъчни;

  • Гумени;

  • Стъклени;

  • Керамични.

Повечето пили, които срещаме по магазините са с ширина от около 2 сантиметра и дължина 17-18 сантиметра. Освен това е важно да се поинтересуваме от различните степени на абразивност, тъй като те играят различна роля. Например пилите с по-висока абразивност или наричани още “едрозърнести” се използват само и единствено за изкуствени нокти, тъй като те са по-груби и могат да увредят нашите нокти. За прекалено чупливи и много крехки нокти е препоръчително да се използват керамични и хартиени пили, а за най-тънките нокти са подходящи стъклени пили, които имат дребнозърнеста повърхност.

Защо да изберем пясъчната като по-евтин вариант?

На първо място е изключително важно да отбележим, че металните пили познати от едното време на нашите баби и майки са възможно най-опасни за здравето и вида на нашите нокти. Все още много дами ги използват по навик, но истината е, че преди време това просто са били единствените достъпни на пазара пили. Те всъщност могат сериозно да увредят ноктите като разрушават структурата им иги нацепват в дълбочина.

Пясъчните пили са много достъпни от гледна точка на ценови клас, а в същото време показват добри резултати. Докато изпилват и оформят внимателно самата плочка, те щадят здравината на нокътя и не нанасят тежки щети върху нея.

Съвети за употреба от 4sales.bg

Друго нещо, което е изключително важно, но голяма част от дамите пренебрегват е хигиената на пилите за нокти. Тъй като те са абразивни и с тях изпилзваме нокти и кожички, между самите зърна се натрупват замърсявания и мърти клетки всеки път щом ги използваме. Затова е изключително важно да ги почистваме добре след всяка употреба.

Стъклените и керамични пили могат да бъдат почиствани с мек разтвор от сапун и вода, или дори и с добавен спирт. От друга страна пясъчните пили не се почистват с течност, поради опасност от увреждане на самата пила, а за целта се използва четка, която да изчисти замърсяванията. За целта можете да използвате стара четка за зъби, с която старателно да изчетката цялата повърхност на пилата след всяко ползване.


Тук можете да разгледате наличните варианти на пясъчни пили, които ние предлагаме!