Ако предположим, че днес на пазара има два основни вида - предназначени за определени модели автомобили и универсални, в следващите редове ще стане дума за начина на монтиране на последните.

За какво служи подлакътникът


Това обикновено е допълнение, намиращо се между предните две седалки, а при отделни случаи и в средата на задната седалка. Представлява издаден напред елемент, чието предназначение е да поеме част от теглото на ръката на водача и пасажера, като така предотвратява натрупването на умора в областта на гръбнака и гръбните мускули при дълги пътувания. 

Най-често, шофьорите обичат да държат ръката си на скоростния лост, което при дълги разстояния натрупва умора, а когато има къде да я подпрат, част от натоварването се компенсира. Днес на пазара, както и в онлайн магазина 4sales.bg се предлагат универсални съвместими с повечето марки решения. Как обаче да извършим монтажа?

Как да го монтираме

Подлакътникът обикновено пристига в комплект от два компонента, а именно самия продукт и неговата основа, направена от здрава стомана. В комплекта също откриваме и подходящите винтове и допълнителни елементи за правилния монтаж. Процесът започва именно от закрепването на основата, върху която предварително са пробити съответните отвори. Тя се разполага между предните две седалки, зад ръчната спирачка.

Важно условие е предварително да позиционирате металната част така, че след монтажа на подлакътника върху нея, той да застане правилно. Разбира се, в зависимост от вида, в някои случаи ще имате възможност в определен диапазон да извършвате и допълнителни манипулации по желаното разположение. Важно е основата да се монтира здраво с нужните винтове, които обикновено са самонарезни, така че да не пробивате предварително отвори.

След като металната част вече е фиксирана, поставете върху нея самия подлакътник и го закрепете със съответните винтове. При правилното му поставяне, би следвало отворите да съвпаднат и просто да завиете винтовете с подходящата отвертка. Общо взето, с това приключва цялата дейност по монтажа на продукта.

За процеса ще са Ви необходими следните инструменти:

  • гаечен ключ, чиито размер зависи от пристигащите в комплекта гайки и болтове;

  • кръстата или права отвертка;

  • чукче за причукване при нужда;

  • клещи при нужда.

Защо да купим от 4sales.bg

Защото сътрудничим с големите китайски брандове и гарантирано предлагаме само качествени китайски стоки на отлични цени. В същото време, имаме богата складова наличност, което означава, че ще получите поръчката си в рамките на 2-3 дни, а също имате възможност и в 14 дневен срок ако установите несъответствия да върнете продукта или да го замените с друг. При нужда пишете ни за съдействие. Очакваме Ви!