Радар детекторите имат функцията да предупреждават водачите на МПС за наличието на устройства на пътя, които засичат скоростта. Някои от радар детектори на пазара са предназначени да реагират само на мобилните камери, други и на стационарните. Повечето са проектирани така, че да известяват преди да се навлезе в обхвата на скоростния радар. 

Изборът на радар детекторите

Ако се чудите,дали да изберете китайски радар детектор, само ще Ви споменем факта, че V7, V8 и 16 Band V9 са едни от най-широкоразпространените и най-продавани модели в интернет пространството. Най-лесният и удобен начин да се сдобиете с някой от тях е чрез поръчка от онлайн магазин. Тези модели могат да се открият под различни марки, но по същество те притежават едни и същи технически характеристики.

Какви са предимствата на тези устройства

Гореспоменатите модели принадлежат към долния ценови диапазон, което ще рече те са достъпни за всеки джоб. Най-често срещаният модел е  автомобилен радар детектор V7. Цената на V8 и V9 е малко по-висока, от тази на V7, въпреки че техническите им характеристики не се различават особено. Радар детекторите са несравнимо полезни при пътувания в страната и чужбина. Дават увереност и спокойствие при шофиране, поради факта, че когато не познавате дадено трасе, има вероятност да направите грешки. Радар детекторът поддържа всички легални полицейски честоти в Европа. В известен китайски онлайн магазин за продажби, продавачите само на този модел са няколкостотин. Често различните производители представят под различни имена едни и същи модели. При изработката им се използва един и същ чип.

Технически характеристики на трите основни модела

  • Модел V7 работи с руски гласови команди. Снабден е с DC порт за зареждане, USB 2.0. Приема сигнал на 360 градуса. Моделът поддържа два режима на работа - градски и високоскоростен;
  • Модел V8 има екран от 1,5 инча и пълен набор от сканиране. Комплектът включва автомобилно зарядно и анти-мат. Поддържа английски и руски език;
  • Модел V9 има вграден GPS приемник. Оборудван е със система за откриване на радар Strelka. Той има защита срещу откриване на VG2. Работи с гласови команди. Разпознава 16 вида различни честоти, включително и използваните в България. С това устройство ще засичате всички видове пътни радари – стационарни, мобилни, на камери и лазерни.

Как да работим по–лесно с тях 

Инструкциите на някои модели устройства са само на китайски език, което прави невъзможно разчитането им и съответно употребата. Ще откриете няколко бутона върху радар детектора. Единият от тях е предназначен за регулиране на яркостта. Другият за включване и изключване на устройството. А третият служи за превключване на режимите на работа. Настройките като цяло са доста опростени.

Какви модели  има в сайта на 4sales.bg

При нас ще откриете един от основните модели устройства, а именно V9 радарен детектор AC62. Той поддържа два езика - английски и руски език. Има гласово известяване при приближаване до постове. Ще имате достатъчно време да реагирате, тъй като алармата ще Ви извести между 300 и 800 метра. Изделието притежава малък LED дисплей, на който ще виждате информация за състоянието на устройството и бутони за настройки. Има вход за USB и за зареждащия кабел.Също така в сайта се предлагат и три модела Видеорегистратори с вграден радар за скорост.