В момента на пазара съществуват различни електрически приспособления за придвижване на къси разстояния и едни от тях са ховърбордовете. Сега ще разберем техните особености и факторите, за които да съблюдаваме при покупка.

Всичко, което трябва да знаем за него преди покупка

Нека първо разберем какво е ховърборд? Това е миниатюрно електронно устройство, приличащо на плоска дъска с две колела от двете й страни. В нея има батерия и задвижващи колелата двигатели, а управлението се осъществява чрез накланяне на тялото напред или назад, в зависимост от посоката, в която искате да потеглите. Накланянето само на едната страна кара ховърборда да завива. Контрола се осъществява чрез вградения в джаджата акселерометър, разпознаващ положението на наклона спрямо околното пространство.

Важно е преди да се решим да отидем в магазина, да имаме предвид, че подобно устройство е предназначено за деца над 14 годишна възраст. Развиваната от тях скорост е около и над 10 км/ч. Ако човек за първи път се качва на подобно превозно средство, препоръчително е да има придружител с него, който да го придържа в началото, докато свикне.

Защо децата се учат бързо да ги карат

Обикновено, съвременните деца са доста по-схватливи от родителите си и това всъщност е нещо нормално, имайки предвид, че днешния свят е по-бързо променлив отпреди години. В тази връзка, децата на много малка възраст, всъщност перфектно взаимодействат с електронните джаджи, като таблети и смартфони. Същото важи и за ховърборда, защото детето успява в детайли да разбере по какъв начин функционира приспособлението и бързо се научава да поддържа баланс върху него.

Кои са съставните му части и различните екстри

Електрическия ховърборд е съставен основно от: 

  • корпус - хубавото в случая е, че той подлежи на смяна, а предлаганите варианти са всевъзможни и така можете да сменяте външния облик на устройството си само за няколко минути;

  • две колела - те са малки по диаметър (около 10 инча) и подлежат на подмяна при нужда;

  • вградена акумулаторна батерия - пристига със зарядно, позволяващо нейното презареждане.

Предимно се използват за развлечение и са украсени с различни светлини по тях за привличане на допълнително внимание, а екстрите от рода на вграден bluetooth модул позволяват слушането на любимата музика, докато се возите из уличките.

Какви видове има в сайта на 4sales.bg

При нас основно ще срещнете кормилни и безкормилни електрически скутери, които са с две или три гуми, а дори се срещат и ATV електрически мотори с четири гуми. Всеки от тях е с различен дизайн и насоченост. Например, предлагаме модели, предназначени за възрастни с предвиден върху тях кош за слагане на торбите с покупки. От друга страна са достъпни и модели за младежи, които развиват по-високи скорости, а също и миниатюрни сгъваеми аналози, предназначени за изминаване на определени разстояния.

За да притежавате и Вие подобно страхотно съвременно електрическо устройство за придвижване, заповядайте при нас дори още сега и направете своя избор. При трудности или необходимост от експертно съдействие, ние сме на линия през работни дни и с радост ще Ви помогнем в избора. Очакваме Ви!