В подобни условия, вероятностите за пътни инциденти и ПТП силно нарастват, както случаите на неправомерно изпреварване и нарушаване на правилника за движение по пътищата. В подобни моменти, ако се стигне до съдебни процеси, би било хубаво да имаме заснета ситуацията, която да покажем на делото. Е, това вече е възможно, чрез видеорегистраторите.

Защо все повече хора посягат към тях

Както споменахме, пътищата вече са претрупани с движещи се превозни средства, а по телевизията все повече виждаме случаи, в които пътните полицаи “прескачат” правомощията си и се саморазправят с шофьорите. Приемат подкупи или при съдебен процес, имат склонност да преиначават ситуацията, така че те да излязат невинни. Съществуват и доста случаи, в които ставаме участници в ПТП, без да сме виновни, например ако някой неволно ни удари.

Хубаво е в подобни моменти да имаме записи на пътните произшествия, които точно да показват случилото се и тогава, лъжовните твърдения на едни или други хора вече нямат стойност. Ето защо и повечето шофьори прибягват все повече към тези миниатюрни, евтини и в същото време доста ефективни устройства - те са еднозначна наша протекция и биха ни спестили значителни средства в определени случаи.

Какво трябва да знаем, за да ги използваме оптимално

На първо място, влезте в настройките на менюто и задайте подходящия език (обикновено български ако има такъв). Добър вариант също е настройката на време и дата чрез сателит, като така при достигане до съдебни дела или спорове със застрахователи, устройството ще е създало запис със дата и точен час. Добър вариант е задаването на висока резолюция на снимките и видеозаписите, като така при необходимост е възможно кадъра да се зумира за да се видят определени детайли от ситуацията.

Важно е обаче да подсигурите достатъчно памет за запис, защото материала при висока резолюция заема и повече памет. Например карта памет с вместимост от минимум 64 или 128 GB ще бъде напълно достатъчна.

Къде се поставят в автомобила

След като устройството бъде закупено и доставено до нас, е нужно правилно да го инсталираме. То може да се прикрепи към предното стъкло, обикновено зад огледалото за задно виждане чрез силиконова вакуумна вендуза или с двустранно залепваща се лепенка. Обектива на камерата трябва да обхваща колкото се може по-широк диапазон от пътното платно, така че да заснеме всяка ситуация.

Как помагат на шофьорите на коли според 4sales.bg

Употребата на видеорегистратор в автомобила ще Ви помогне да:

  • докажете правотата си пред полицейските органи или пред други институции, когато се разрешават съдебни спорове или пред застрахователя;

  • при физическа саморазправа на пътя, подобна джаджа ще заснеме цялата ситуация и ще я запамети;

  • способност за възстановяване на кадри от събития при открадната или ограбена кола;

  • натрупани доказателства от определена ситуация при случай на застрахователно събитие;

  • заснемане на пътуването Ви за лична употреба.

За да се възползвате и Вие, посетете ни онлайн още сега и разгледайте специализираната ни категория. При необходимост от съдействие при избора или при неразбиране на нещо, свързано с предлаганите продукти, пишете на нашите онлайн консултанти и те ще Ви обърнат внимание. Очакваме Ви!