Интериорните светлини за кола са използвани за ефектно осветление на автомобилния салон, но от какво всъщност са съставени и техните разновидности ще бъдат описани в настоящия материал.

Какво представлява интериорното автомобилно осветление

Това са различни стикери, поставящи се на задното стъкло за ефектно осветяване чрез цветни LED еквалайзери, извършващи светлинна визуализация, движеща се в такт със свирещата в салона музика. Те премигват в ритъма на песента, доставящи удоволствие и правейки Ви забележими за водачите, каращи зад Вас. Представлява тънък лист, залепващ се на стъклото, който се захранва от запалката на автомобила.

Други пък се предлагат във вид на гъвкава лента, върху която са наредени множество светодиоди. Те се разполагат например в долната част на предното табло, осветявайки с приятно сияние краката на пътниците или пък други зони от автомобилния салон. Често дори намират приложение под спойлерите, във вътрешността на багажното отделение или за осветяване на регистрационните номера.

Съществуват гъвкави алтернативи, предназначени за обикаляне формата на фаровете, изглеждайки много красиво и ефектно при подаване на мигач например. Те осветяват цялата форма на фара и така в тъмното се получава приятен лъчист светлинен ефект. Имате възможността дори да променяте цвета, така че да се допълва със синкавия отенък на светодиодните крушки и т.н.

Кои са основните типове

  • Дневни - поставят се в предната част на бронята и са предназначени да щадят акумулатора и живота на осветителните крушки на фаровете;

  • LED - предлагащи се във вид на лента или елементи с предварителна форма, тези джаджи намират разнообразно приложение и са изключително икономични от към консумация на електроенергия, не натоварват ел. инсталацията и са лесни за монтаж;

  • Неонови - възпроизвеждащи леко синкаво сияние, тези допълнения са изключително харесвани от любителите на авто-тунинга и предпочитани за изграждане на приятно вътрешно или външно осветление;

  • Диодни - предлагащи се като гъвкава или твърда лента, върху която са наредени през кратко разстояние множество диоди. Голямо тяхно предимство е икономичността и дългият им експлоатационен период.

Голяма част от описаните по-горе различни разновидности имат способността да променят цвета на възпроизвежданата от тях светлина. Други пък пристигат в комплект с дистанционно управление и позволяват смяна на цветовия нюанс, без дори да слизате от колата.

Ако искате и Вие да създадете собствен тунинг светлинен проект за Вашето превозно средство, посетете ни онлайн на 4sales, където Ви очаква доста голямо разнообразие на размери и цени. Ние доставяме само висококачествени електронни решения, а избирайки нас Вие получавате и възможност безплатно да се консултирате със специалист в бранша. Той с удоволствие ще обсъди намеренията и потребностите Ви и ще предложи най-добрия продукт. Очакваме Ви!