Представи си един типичен работен ден. Ставаш рано; кафе и закуска на крак; попадаш в градското задръстване, което те изкарва от кожата ти („О, не! Пак ще закъснея!!!! Какво правиш, бе глупак?”); на работа те чакат препълненото със задачи бюро и вечно недоволния шеф; налага се да лавираш в сложната и трудна комуникация с колеги и клиенти, при която има голяма вероятност да попаднеш в едно „хубаво” междуличностно скандалче; единия час отдих на обяд и отново в работното меле и в края на деня обратно вкъщи или ако си от социално активните личности – в бара за по чашка. На следващия ден събитията се повтарят, а към вече натрупаното напрежение се добавя ново, след време с напредването на годините умът започва да те предава, зацикляйки от стрес, а тялото да боли и да се схваща. Накрая всичко свършва. Тъжна картинка, а?!


За щастие в човешкото общество съществуват и креативно настроени хора, които са създали различни технологии и способи за отърсване от ежедневния стрес и за постигане на хармония и мир в душата на средностатистическата работна пчеличка и на нейните шефове, разбира се. Сред тях са такива интересни изобретения като крушата за боксиране; мишената за стрелички; анти-стрес играчките; всевъзможните курсове по медитация, йога, рисуване; фитнеса и тичането за забавление; спа-центровете; кинезитерапията; психотерапията; групите по взаимопомощ; професионалните масажи и други.


Едно от най-добрите изобретения на тази креативна част от човечеството са т. нар. масажни столове или столове за масаж. Няма човек, който да не е чувал за тях. Те съчетават в едно удобството на обикновен стол от висок клас и професионалния допир на един истински масажист. И всичко това в домашни условия, въпреки, че вече са създадени и такива за работното място. При всички положения те са идеалното средство за отърсване от стреса и релаксация след дългия работен ден. При това са еднократна инвестиция. Продуктовият сегмент, както навярно вече се досети е добре развит не само в световен мащаб, но и у нас. Основните характеристики на всички масажни столове са: ергономичност и подвижност на отделните части на стола за максимален комфорт на тялото; моторика управлявана с дистанционно; настройки позволяващи активен масаж на различни части от тялото; наличие на множество вградени възглавници и цялостен дизайн в класическите цветове, които не дразнят очите – черно, бяло, бежово, сиво.

Какво трябва да знаем за масажните столове?


С настоящия материал ще разгледаме и сравним накратко основните характеристики на четири модела столове предлагани от нашия сайт 4sales.bg. Но първо да ги представим!
Първият продукт е масажен стол с класически дизайн (https://4sales.bg/masazhen-stol-s-olekoten-i-moderen-dizajn-1503).


 
Стойността на продукта е 999 лв., която в съответствие с фирмената ни политика е намалена от 1250 лв. Има стандартните за всеки масажен стол функции като ергономични масажиращи възглавници за основните части на тялото, подвижна облегалка, дистанционно управляема моторика. В същото време са прибавени и няколко допълнителни екстри, характерни за продуктите от този клас, като няколко допълнителни възглавници и модули за масаж на гърба, седалището, бедрата и краката, прасците, раменете, цялото тяло. При този масажен стол са използвани и най-новите технологии, като „Zero Gravity” и 4D техника за разтриване. Чрез системата „Zero Gravity” се разпределя тежестта на тялото по цялото протежение на повърхността, когато облегалката се дръпне назад. По този начин се постига по-голям комфорт на човешкото тяло, по-добра почивка и по-ефективен масаж. Споменатата вече в предишните редове 4D техника за разтриване е приложена при вградените възглавници при краката. По своята същност това е технология за напълно реалистичен масаж, която позволява въртенето на възглавниците във всички посоки, включително и промяна на скоростта на движение.
Следващият модел, към който ще насочим вниманието си е масажен стол от висок клас (https://4sales.bg/masazhen-stol-s-realistichno-usesshane-i-naj-dobr-otpuskassh-efekt-za-organizma-1562)


 
Той също може да бъде закупен с преференциални условия от основна цена 1399 лв., на 1290 лв. Има следните функции и опции: размачкване, притискане, разтриване на гърба и торса, режим за ръце или крака, опция вибрация, опция въздушни възглавници, режим за цяло тяло, три степени на натиск. Производителите, разбира се, са добавили и някои екстри, например, под тапицерията е вграден слой еластична пяна, която приема формата на тялото без да се деформира. Точно такъв вид пяна се използва и при направата на матраци, а всички знаем колко е важно матракът да е удобен. В противен случай – дискомфорт, болки в тялото, недоспиване, раздразнителност и множество негативни мисли. И всичко това рефлектиращо в семейството и работата. Да не си му насреща на такъв човек! Но аз се отклоних! Облегалката на стола се накланя до впечатляващите 170 градуса, а за по-лесно боравене и местене са вградени и колелца. В този модел има едно хитроумно нововъведение, което не фигурира в предишния стол, който вече разгледахме, а именно на облегалките за ръце са инсталирани възглавници за масаж.
Следващият масажен стол на който ще обърнем внимание също е продукт от висок клас и както и при предишните два по силата на фирмената ни политика, той също е намален от 1580 лв. на 1399 лв. Представям ти мултифункционалният масажен стол (https://4sales.bg/multifunkcionalniyat-masazhen-stol-ss-stilna-i-sempla-viziya-1502).


 
    
Какво е характерното за него? Подобно на другите модели, столът има множество функции и масажни модули с различна големина съобразени с формата на тялото. За по-голяма ефективност моториката на уреда е програмирана за мултиточков масаж. Освен масажни възглавници, предназначени за гърба, ръцете и раменете, седалището, бедрата и краката, прасците и стъпалата, този стол има вградени възглавници и за глава. Накрайниците са създадени да извършват въртеливи движения, а облегалката се навежда назад до 165 градуса. Конструкцията на стола е проектирана да издържа до 100 кг. Цялостните вибрации, които масажният стол произвежда са малки, като позволяват на уреда да работи тихо.
И така, накрая драги приятелю, време е за „черешката на тортата”. А именно един модел масажен стол от висок клас създаден за хора обичащи не просто удобството, а лукса. Представяме ти масажиращ стол за цялостна терапия (https://4sales.bg/masazhirassh-stol-za-cyalostna-terapiya-1840).



 

Верни на предприетата от нас политика, предлагаме този продукт намален от 2800 лв. на впечатляващата цена от 1666 лв. Подобно на вече коментирания по-горе мултифункционален масажен стол, този уред също има масажни глави с различна големина за всички части на човешкото тяло. В същото време са вградени и допълнителни меки възглавници за областта на главата, китките, раменете, бедрата и стъпалата. Като модел от висок клас, продуктът има две допълнителни странични масажни части за масажиране на врата, като в същото време по протежение на гръбначния стълб и при бедрата също има такива глави. За по-голямо удобство в седалищната част възглавницата е омекотена и е снабдена с допълнителен нагряващ механизъм. Такъв нагряващ механизъм има и при гърба и бедрата. Конструкцията на стола позволява неговото разпъване до ниво, при което се достига напълно легнало положение.


И така, представихме ти накратко четири модела масажни столове. Повече информация за тях можеш да получиш на нашата интернет страница – www.4sales.bg. Както вече казахме основното предназначение на този вид уреди е чрез масаж на тялото човек да се отърси от натрупания стрес и напрежение и да постигне равновесие и психически и емоционален комфорт. Следва кратък сравнителен анализ, който ще се опре на няколко основни критерия – цена, основни функции, допълнителни екстри, технически параметри.


На какви цени най-често се среща този продукт?

Като цяло средната стойност на този вид уреди, погледнато в общ план варира между 300 и 7000 лв. Факт, който трябва да бъде взет под внимание е, че наличието на повече удобства, вградени в един масажен стол спомагат за по-бързото отпускане на тялото. А инсталираните разнообразни функции за масажиране, особено тези обхващащи по-голямата част от тялото и дори целия организъм ще направят масажа по-качествен. Което в крайна сметка е и целта на упражнението! Избирали сме внимателно какви видове масажни столове да представим на сайта, което е и причината тези четири продукта, част от целия ни асортимент, които анализирахме в предишните редове да имат ценови диапазон от 999 до 1666 лв. Те попадат в категорията на среден и висок клас продукти. На практика вградените функции и екстри, но за тях след малко!, бележат свой ръст с покачването на цената. Столът от 999 лв. няма някои допълнителни екстри на този от 1290 лв., например. Този от 1399 лв. е с по-малко функции и екстри от столът с цена 1666 лв.


Основни функции на масажиращите столове

Четирите продукта са създадени с няколко основни функции, характерни за масажните столове изобщо, а именно: определен брой различни по големина възглавници и масажни компоненти за крака, гръб, рамене, седалище, бедра, торс; контролер на скоростта и посоката на движение на отделните масажиращи глави; подвижна облегалка, която се дърпа назад с над 160 градуса; доста близък на вид дизайн. Основна характерна черта, обща и за четирите масажни стола е ергономичната структура, както и обвивката от еко кожа. При удобството по време на седене в тези уреди, различия има тъй като степента на пухкавост на възглавниците и техния брой варират при всеки отделен стол. Например, масажния стол от 999 лв. има най-простичка ергономичност.


Кои са основните допълнителни екстри

Когато говорим за наличието на разлики между четирите масажни столове, то трябва да отбележим, че те най-силно изпъкват при допълнителните екстри, които производителите са вградили. Може да се каже, че разнообразието на включените функции варира съобразно цената на конкретния модел. Така например, първия стол, който ти представихме от 999 лв. има преди всичко допълнителни масажни модули за гърба, седалището, рамене, крака и прасци, както и технологията „Zero Gravity”, която е включени и в другите три стола. В същото време столовете от  1290 лв. и 1399 лв. имат допълнителни функции, които липсват на първия масажен стол, като мултиточкова терапия; масажни модули, както за вече изброените части от тялото, но и допълнителни за главата, ръцете, краката и стъпалата; сваляне на седалката до над 170 градуса. Масажният стол от 1399 лв. има и допълнителни функции „размачкане”, „притискане”, „вибрация”. В същото време столът от най-висок клас с цена 1666 лв. има екстри, които не са вградени в останалите три стола, а именно: масажиращи части за врат; допълнително нагряване за седалищните част и гърба; подвижна седалка стигаща до параметрите на легнало положение. При това положение може да се каже, че въпросът за екстрите включени в масажните столове е и въпрос на начин на мислене и стандарт на живот, който иска да поддържа конкретният потребител на този вид продукти.


Технически параметри

Що се отнася до техническата част и изпълнението на един масажен стол, то четирите стола, обект на анализ на настоящия материал са много близки помежду си в това отношение. Всички те имат компютърни компоненти и моторика, както и масажни части и възглавници. Изработени са от метал, гел или друг пълнеж за възглавниците, обвивката и на четирите стола е еко-кожа. Един от най-важните технически параметри, определящ качеството на масажните столове е товароносимостта. Той е в пряка зависимост от използваните за изграждането на стола материали и вложената в тях инженерна мисъл. Столовете от цени 999 и 1299 лв. могат да издържат тегло до 100 кг., докато този от 1666 лв. малко над 100 кг. Разбира се, колкото повече екстри и допълнителни функции има един стол, толкова по-сложни ще са компютърните части, вградени в него. Именно по тази причина, когато сравняваме тези четири продукта, този от 1666 лв. изпъква пред другите три поради сложността и множеството удобства. При всички положения и четирите продукта са изработени от качествени материали, което почти изравнява техническите им параметри.


И в заключение един малък съвет от нас. Изборът на масажен стол е строго индивидуално решение и като такова то зависи не само от психическата и емоционалната ти нагласа, но и от нуждите на тялото и неговите усещания при пробите на модели от този вид уреди, както и от парите, които си готов да отделиш.При нас може да откриете столове както за дома, така и за офис, преносими, с подложка или без! Всичко от което имате нужда! Затова дерзай, огледай спокойно и се усмихни! Щом желание има, начин винаги ще се намери, а с него и това което ти трябва! От нас толкова! А за в бъдеще още!